estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        DİL KÜÇÜLTME

Dil küçültme, genelde cerrahların korktuğu ama aslında kuralına uygun yapıldığında çok basit ve komplikasyon riski düşük bir ameliyattır. Genelde bu ameliyattan çekinilmesinin sebebi, ameliyattan sonra dilin şişerek hava yolunu tıkaması ihtimalidir. Ayrıca dil çok kanlanan bir organ olduğundan kanama ihtimali de vardır. Bunun yanında, ameliyat iyi planlanırsa, kanamalar ameliyat sırasında yeteri kadar yakılarak durdurulursa ne kanama olur ne de dilde şişme.. Sadece, hastanın tedbir amacı ile hastanede bir gece yatırılması yeterlidir. Ameliyatın ertesi sabahı dilde şişme ve kanama olmadığı görülerek taburcu edilebilir.

Dilin olması gerekenden büyük olması, bir sendroma eşlik eden bir durum olabileceği gibi tek başına da bulunabilir. Dili büyük vakalarda en sık rastlanan sendrom Down sendromudur; ama dil büyüklüğü, kişide down sendromu yada zeka geriliği olmadan da olabilir. Aslında dili büyük kişinin çektiği eziyet büyüktür. Konuşurken dil genellikle ağıza sığmaz ve kişi dilini ısıra ısıra konuşur. Bu durum konuşmanın da bozuk olmasına yolaçar. Dil küçültme ameliyatından sonra kişi rahatlar, zamanla konuşması da düzelir. Hastanın yaşam kalitesini çok iyi yönde etkileyen bir ameliyattır.



Bu hastalarda ameliyattan önce ve sonra mutlaka konuşmanın videosu çekilmelidir; resim almak yetmez. Ben mutlaka hastalara haftanın günlerini saydırarak video alıyorum. Ameliyattan önce dilini ısıra ısıra haftanın günlerini sayan hastaların ne dedikleri net anlaşılmazken ameliyattan sonra bariz bir şekilde net konuşmaya başlıyorlar.

Dil küçültmenin bir çok tekniği tarif edilmiştir. En sık uygulanan ameliyat teknikleri aşağıdaki resimde özetlenmiştir. Kişiye göre planlama yapmak her zaman olası olmak üzere ben genellikle daraltılmış bir Egyedy & Obwegeser tekniğini kullanıyorum. Hastanın tatlı gıdaları tatma hissi etkilenmesin diye öndeki çıkarılacak kısmı dar olarak çıkarıyorum. Böylece hastanın dil ucundaki tatlı gıdaların tadını alan kısım yeteri kadar korunmuş oluyor..

Bu ameliyatta en çok sorulan soru, tat duyusunun etkilenip etkilenmeyeceği şeklindedir. Alttaki şekilde dilin tatları alan bölgeleri gösterilmiştir. Şekilden anlaşılacağı gibi, en çok etkilenen kısım dilin uç kısmındaki tatlı duyusunu alan dilin uç kısmıdır. Buradaki dil dokusu ne kadar dar çıkarılırsa ve ne kadar korunursa tatlı lezzetini alan kısımlar o kadar korunmuş olur..



Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
'tongue reduction', 'macroglossia'



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸