estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        MASSETER HİPERTROFİSİNİN DÜZELTİLMESİ

Masseter kası, çenemizin iki yanında bulunan çiğneme kaslarından biridir. Bu kas, aşırı çiğneme ile, stresli bir ortamda bulunuyorsak uzun süre dişlerin sıkılması ile yada hiç bir sebep bulunmadan, normalden fazla gelişebilir. Normalde masseter kası, dişlerimizi sıktığımızda çenemizin her iki yanında yumurta şeklinde ele gelir. Normalden fazla geliştiğinde (yani hipertrofiye uğradığında) dişlerinizi sıkmadığınız zamanlarda da çenenizin her iki yanında sert ve çıkıntılı kitle görünümüne yolaçar; çenenize köşeli bir görüntü verir. Kişi sanki yanaklarında birer ufak yumurta tutuyormuş gibi görünür. Bu görünüm özellikle bayanlarda ciddi estetik bir kusur olarak görülür. Çekilen bazı grafilerde kasın normal sınırların ötesinde büyüdüğü gösterilebilir (soldaki resimde Masseter hipertrofisinin bilgisayarlı tomografide gösterilişini görebilirsiniz; hastanın hipertrofiye olmuş sol masseter kası kırmızı boya ile işaretlenmiş). Tedavi olarak genel anestezi altında bu kasın bir kısmı ameliyatla alınmaktadır.

Kas hipertrofiye olurken, çene kemiğinde de hipertrofiye yolaçabilir (yani o bölgede çene kemiği de kalınlaşmıştır). Bu durumda masseter kasının yapıştığı çene kemiğinin de o bölgeden traşlanması ve inceltilmesi gerekir. Tüm bu ameliyat narkoz altında ve ağız içinden yapılır. Hasta bir ağrı hissetmez. Ameliyatta ağız içinden girilerek, kasın ağız içine bakan kısmından (iç yüzünden) doku çıkarılır, gerekiyorsa çene kemiğine de inceltme yapılır. Ameliyat ağız içinden yapıldığı için görünür bir iz kalmaz. Ameliyat sonrasında hastaların görünüşünde büyük düzelme sağlanır.



        BOTOX İLE AMELİYATSIZ MASSETER HİPERTROFİSİ TEDAVİSİ

Ameliyat olmak istemeyen hastalar için Botox enjeksiyonları ile ameliyatsız tedavi yapılabilir. Enjekte edilen Botox, masseter kasını gevşeterek kas kitlesinde ufalmaya yolaçar ve çene konturunun daha yumuşak görünmesini sağlar. Bu elbette geçici bir çözümdür. Bu yöntem, kasda fazla bir deformite yokken dahi, daha yuvarlak bir çene konturu isteyen hastalara da uygulanmaktadır. Kasın ameliyatla inceltilmesi ise kalıcı çözüm sağlar.

Sadece botox enjeksiyonu ile Masseter kasına bağlı köşeli çene görüntüsü düzeltilebilir. Normalde botox enjeksiyonundan sonra etkisi 1 hafta içinde ortaya çıkar; ama çene konturunu yumuşatmak için enjekte edildiğinde etkisi en iyi 1-2 ay içinde ortaya çıkmaktadır..

Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
masseter hypertrophy



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸