estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        HİPOSPADİAS-EPİSPADİAS

Hipospadias

İdrar yolunun penis ucuna değilde penisin alt yüzünde bir noktaya açıldığı doğuştan oluşan bir anomalidir. Halk arasında peygamber sünneti diye bilinir ve 300 doğumda bir görülür. Hipospadiaslı erkek çocuklar ayakta idrar yapamadıkları için kız çocukları gibi oturarak idrar yapmak zorunda kalırlar. Ayrıca penisde idrar deliğinin penis altına açılması dışında genellikle -ereksiyonda belirginleşen- eğrilik de bulunduğundan normal bir şekilde cinsel ilişkiye girmeleri ve çocuklarının olma şansı düşüktür. Bu hastalar genellikle çocuk yaşta doktora götürülürler ve tedavileri yapılır. Cerrahi düzeltmede sünnet derisi kullanıldığı için hipospadiaslı bir çocuk sünnet ettirilmemeli, öncelikle bir plastik cerraha götürülmelidir.

Hipospadiaslı vakalarda idrar yolunun dış ağzı (meatus), penis başının hemen altından scrotuma kadar olan bölgede; penisin alt yüzünde herhangi bir yerde olabilir. En sık idrar yolunun penis başının hemen altına açıldığı "Glanüler" tipi (en hafif deformite); en nadir olarakta idrar yolunun iki bacak arasına açıldığı "Perineal" tipi (en ağır deformite) görülür. Bu hastalarda genellikle "Chordeee" denen, idrar yolunun dışa açıldığı bölge ile penis başı arasında uzanan, ereksiyonda penisin aşağı doğru bükülmesine yolaçan sertçe bir doku artığı bulunur. Hipospadias ameliyatı sırasında chordee temizlenir. Hipospadiaslı bir penisde, normal bir penise göre bazı anatomik farklar mevcuttur ve yapılan ameliyatlar bu farklı anatomiyi düzeltmeye yöneliktir. Bu farkları şöyle sıralayabiliriz:

İdrar normalde açılması gereken noktanın gerisinde, penisin alt yüzündedir. İdrar yolunun penis ucundan dışarıya ulaşması sağlanır.
İdrar yolunun dışarıya açıldığı nokta ile penis başı arasındaki kısımda idrar yolu ve corpus spongiosum (erektil doku) yoktur; bunun yerine Chordee bulunur. Eksik olan kısımda idrar yolu oluşturulur, chordee tamamen çıkarılır.
Sünnet derisi penisin alt kısmında eksiktir. Penisin üst kısmındaki sünnet derisi, onarımda kullanılır ve penis alt kısmına ilerletilebilir. Ameliyat sonunda sünnet derisinin alt kısıma geçirilmesiyle ciltte bazı potlar olabilir. Bu istenmeyen çıkıntılı kısımlar daha sonra ufak bir ameliyatla alınabilir.
Penis başı normal bir penise göre daha yassıdır.

İdrar yolunun dışarı açıldığı nokta çok farklı yerlerde olabilir. Aşağıda ilk resimde görüldüğü gibi penisin alt yüzünde uçtan, perineye kadar olan hat boyunca her yerde olabilir. Ameliyatta yapılan şey, idrar yolunun dışa açıldığı noktayı penis ucuna taşımaktır. İdrar yolu, penisin sırt kısmında bir noktaya açılıyorsa (aşağıda sondaki resimde) bu deformiteye epispadias denir ve ameliyatta amaç aynıdır: üretrayı (idrar deliğini) penis ucuna taşımak.

Meatusun (idrar yolunun dışa açıldığı yer) bulunduğu bölgeye göre uygulanan bir çok cerrahi yöntem vardır. Çocuk biraz büyüyene kadar beklenir; narkoz alabilecek yaşa gelmesi ve onarım yapılacak yerde yeterli doku gelişmesi beklenir. En uygun zaman 2 yaş civarıdır; çünkü bu dönemde hem yeterli doku oluşmuş, hem hasta yeterli kiloya gelmiştir hemde ameliyattan sonra dikiş yerlerinde sorun çıkmasına yolaçan istemsiz ereksiyon bu yaşlarda gelişmemektedir. Yetişkin hastalarda oluşan istemsiz ereksiyonlar dikiş yerlerini zorlayarak fistül oluşumuna yolaçabilir. Bu yüzden bu hastalara ereksiyonu önleyici bazı ilaçlar (diazepam, ketokanazol) verilir. Bazı yöntemler tek seansda düzelme sağlarken bazı vakalarda 2 hatta 3 seanslı ameliyatlar yapmak gerekebilir. Ameliyatlarda onarım sünnet derisi, penisin kendi cildi yada kasıktan alınan cilt yaması kullanılarak gerçekleştirilir. Ameliyattan sonra birkaç gün idrar sondası takılı kalır. Dikişler kaynadıktan sonra sonda çekilir ve hastanın ayakta işemesi kontrol edilir. Cerrahi tedavi sonunda hasta onarılan kısımlardan idrar kaçağı olmadan, penis ucundan, idrar çatallanmadan düz ve ileri doğru işeyebilmelidir. Chordee yeterli temizlenmişse penisdeki aşağı yöndeki eğiklikde düzelmiş olmalıdır. Bazı vakalarda fistül dediğimiz idrar kaçakları olabilir. Bu idrar kaçakları tekrar ameliyatla düzeltme gerektirebilir. Bazı vakalarda idrar yolunda darlık gelişebilir. Bu darlığın ufak bir ameliyatla açılması gerekebilir.

Epispadias

İdrar yolunun penis ucuna değilde penisin üst yüzünde bir noktaya açıldığı doğuştan oluşan bir anomalidir. Epispadias bazı vakalarda çok ciddi idrar yolu anomalileri ile birlikte bulunur. Örneğin idrar kesesi, karnın alt kısmında batın dışına açık oluşabilir (mesane ekstrofisi). Bu gibi durumlarda hastanın çocuk cerrahisi, üroloji ve plastik cerrahi bölümleri tarafından değerlendirilmesi, gerekirse bu branşlardan cerrahların oluşturduğu bir ekip tarafından ameliyat edilmesi en uygunudur.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
hipospadias, epispadias, chordee



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸