MİNİMAL İNVAZİF YÜZ GENÇLEŞTİRME
Son yıllarda klasik ameliyatlar eskiye göre daha az yapılırken, dolgu maddesi uygulamaları, botox enjeksiyonları, endoskopik ameliyatlar gibi kişinin daha çabuk iyileştiği, çoğu zaman hastanede yatmasına gerek kalmayan ameliyatsız yada kısa insizyonlu (kısa kesili) uygulamalar daha fazla yapılır olmuştur. Ayrıca günümüzde artık plastik cerrahlara eskiye oranla daha genç hastaların başvurması sebebiyle minimal invazif yöntemler daha fazla uygulanır olmuştur. Bir örnek vermek gerekirse 30-35 yaşındaki bir hasta genellikle klasik, kulak önü ve arkasından yapılan yüz germe ameliyatı için uygun olmayabilir ama bu hastaya dolgu maddesi enjeksiyonları, yağ enjeksiyonları, endoskopik kaş kaldırma, gözkapağı estetiği, mini kanüllerle yanaklardan ve çene altından yağ alma gibi nispeten ufak girişimler uygulanabilir. İyi bir planlama ile bu girişimlerden son derece iyi sonuçlar alınabilir.
Burada sayılan minimal invazif (mümkün olan en kısa kesilerden yapılan ameliyatlar ve ameliyatsız estetikler) yöntemlerin her biri aslında ayrı ayrı ufak girişimlerdir; bu yöntemlerin uygun yerlerde ve uygun kombinasyonlarla kullanımı ile çok etkili sonuçlar alınabilir. Bu yöntemlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
Yanaklardan ve çene altından mikrokanüllerle yağ alma
Gözkapağı estetiği
Endoskopik kaş kaldırma
Botulinum toksin (botox) uygulaması
Dolgu maddesi enjeksiyonları
Yanak-burun arasındaki nasolabial kırışıklığın doldurulması (sentetik dolgu maddeleri yada yağ enjeksiyonları ile)
Peeling
Mezoterapi
Thermage, Accent gibi ameliyatsız cilt gençleştirici uygulamalar
Endoskopik yüz germe
Yanakların ve elmacık kemiklerinin yağ enjeksiyonuyla belirginleştirilmesi
Dudak kenarlarındaki çizgilerin doldurulması yada buraya lifting yapılması

Hastanın yüzü estetik açıdan değerlendirilip, her bir estetik kusura uygun minimal invazif girişim planlanarak büyük bir ameliyat yapmadan oldukça etkili yüz gençleştirme ameliyatları yapılabilir. Önemli olan hastanın iyi analiz edilmesi ve estetik kusurlarının sebeplerinin ortaya net olarak konmasıdır. Bundan sonra yapılacak şey, planlamadır.
Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
minimal invasive facial rejuvenation
ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.
ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ

Bu web sitesi oluşturulurken sitenin,
"Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.
DİKKAT!

Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.
Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.
Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.
Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.
Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..