estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        YANAK YAĞININ ALINMASI

Yanak yağının alınması, kilo aldığında yanaklarında yağ toplanması olan ve yanaklarındaki dolgunluktan hoşlanmayan kişilere yapılabilir. Yanak yağının 20-25 yaşlarından önce alınmaması önerilmektedir, çünkü 20-25 yaşlarına kadar yanakları dolgun olan kişilerin bu yaştan sonra yanaklarındaki dolgunluk azalabilir. Burada süphesiz kişinin genetik özellikleri de önemlidir. Eğer bu ameliyatı olmayı düşünen kişinin anne ve babasınında yanakları dolgun ise bu ameliyatın 30'lu yaşlardan önce yapılması planlanabilir, çünkü anne ve babası dolgun yanaklı bir kişide ileri yaşda yanakların çökmesini beklemeyiz.

Bu ameliyata genellikle erkekler rağbet etmektedir. Yine de toplumda pek bilinmeyen bir estetik ameliyattır ve sık yapılmaz. Yanak yağının alınması herhangi bir hazırlık gerektirmez; sadece genel anestezi için yapılan rutin hazırlık ve tahlillerin yapılması yeterlidir.

Bu ameliyatla yanaklarınız çökmez. Ne ameliyattan hemen sonra, ne de yıllar sonra. Bazı hastalar ameliyatla olabildiğince çok yağ alınmasını ve yanaklarının çökük olmasını istemektedirler. Yanak yağ yastıçıklarının alınması ile yanaklarınız çökmez, sadece dolgunluğu, pofudukluğu azalır; düzleşir. Yani, Lee Van Cleef (bkz: alttaki resim) gibi çökük yanaklar beklememelisiniz.



Ameliyat, hem ağız içinden hemde yanağın dışından yapılır. Ağız içinden özel bir noktadan girerek yanak yağ kitlesinin bir kısmını oluşturan Bichat yağ yastıkçığı alınır. Yanağın dışından ise ince kanüllerle yanak ciltaltı yağ dokusuna liposuction yapılır. Sonucun etkili olması için bu ikisinin birarada yapılması önerilir. Bichat yağ yastıkçığı, ağız içinden alındığı için enfeksiyonu önlemek amacıyla ameliyat öncesi ve sonrası antibiyotik alınması önemlidir. Ameliyat öncesi en az 10 gün içinde aspirin gibi kanı sulandırıcı ilaçlar almamış olmanız önemlidir. Ameliyattan önce klinik arşivine koymak ve ameliyat sonrası görünüşünüzle karşılaştırmak için resimleriniz alınır. Dilenirse ameliyat esnasında da resim alınabilir.

Ameliyat, genel anestezi altında yada sedasyon ile yapılabilir ve bir saat civarında sürer. Klasik yöntem ile ameliyat tamamen ağız içinden yapılır (kapalı teknik) ve kesinlikle dışarıdan görülebilecek bir iz kalmaz. Dışarıdan dikkat çekecek tek şey yanak bölgesindeki yağ kitlesinin azalmasına bağlı olarak yanaktaki düzleşmedir. Burada şu noktayı belirtmek gereklidir: Kişi sık kilo alıp verebilen bir yapıda ise, ameliyatı kişinin kilo aldığı bir dönemde yapmak ameliyat sonucunu daha farkedilir kılacaktır. Ağız içinde, yanağın iç kısmına bir kesi yapılır, uygun anatomik planlar arasından geçildiği taktirde kolayca bu yağ kitlesine ulaşılır ve yanakta dolgunluğa yol açan yağ kitlesinin fazlası alınır. Bu yağ kitlesine Bichat yağ yastıkçığı denir ve anatomik yerleşimi belirlidir.

Bichat yağ yastıkçığı bir ana kitle ve 3-4 uzantıdan oluşur. Bu yağ kitlesi ilk olarak 1732'de Heister'in ilgisini çekmiş ve Heister bu kitleyi bir salgı bezi sanmıştır; daha sonra 1802'de Bichat, bu kitlenin özel bir yağ dokusu paketi olduğunu anlamış ve adını bu yağ paketciğine vermiştir. Bichat yağ paketinin, yanak şişkinliğine en fazla katkısı olan kısımı yüzeyel yanak uzantısıdır. Ameliyatta alınacak olan yanak dolgunluğunun 30-40%'ından sorumlu olan bu yüzeyel yanak yağ yastıkçığıdır. Ameliyatta bu yağ kitlesine ulaşılır ve yağın, yanakta dolgunluk yapan fazlalığı alınır. Ağız içindeki kesiye kendiliğinden eriyen dikişler ile dikiş atılır, dikişleri almak gerekmez. Ameliyattan sonra iyileşme dönemi çabuk geçer. Ameliyat genel anestezi ile yapılır ama çok uzun sürmeyeceği ve kanama ihtimali olmadığı için ameliyattan 3-4 saat sonra, narkozun etkisi geçip yemek yediğinizde taburcu olabilirsiniz. Taburcu olurken yanaklarınızda petlerden bir pansuman yapılacaktır. Üçüncü gün kontrolünüzde petler alınır. İlk günler yüzünüzde ameliyata bağlı ödem yüzüden şişlik oluşabilir. Hatta ameliyat öncesine göre yüzünüz daha dolgun görülebilir. Bu geçicidir. Yedi ile on gün kadar başınızı yüksek tutmak ödemin hızla geçmesini sağlayacaktır. Yatarken başınızın arkasına büyükçe bir yastık koymak ve yatakta hafif oturur gibi yatmak yeterli olacaktır. Ağız içi mukozası hızla iyileştiğinden sadece birkaç gün sulu gıda ile beslenmek, antibiyotik ve gargara kullanmak enfeksiyonu önlemek için yeterli olur. Ağız içi kirli bölge kabul edildiği için en az 5 gün antibiyotik almalısınız.

Aşağıdaki çizim ameliyat tekniğini çok güzel gösteriyor. Buna göre ağız içinden yapılan ufak bir kesi ile (resimde yeşil okla işaretli nokta) hemen çiğneme kası olan buccinator kasına ulaşılır. Onun lifleri de aralandığında karşınıza Bichat yanak yastıkçığı çıkar. Bu yağ kitlesi, çevreden sıyrıla sıyrıla neredeyse hiç kanama olmadan alınabilir..



Bichat yağ yastıkçığının alınışı: Yabancı kaynaklı son derece öğretici bir video.

Bichat yağ yastıkçığının alınışı: Yabancı kaynaklı son derece öğretici bir video.

Bir hastamın sağ yanağından bichat yağ yastıkçığını alıyoruz.. Toplam ameliyat süresi 4 dakika... 4 dakika da diğer taraf... Tüm ameliyat 10 dakika falan sürüyor.. Narkoz falan, uyuma-uyanma derken, herşeyiyle 1 saat...

Bu ameliyat başka bazı yüz estetikleri ile birlikte yapılabilir. Örneğin yanakları şiş, fakat elmacık kemikleri çökük kişilerde yanaklardan yağ almak (ki, Bichat yağ yastıkçığının alınması sırasında yanağa liposuction yapmak tavsiye edilir) ve elmacık kemiklerini birer yüz implantı ile büyütmek görünüşte büyük düzelme sağlayabilir. Bu gibi ameliyatlarda öncelikle implantlar ile elmacık kemiklerine büyütme yapılmakta, bunu takiben yanaktan yağ alınmaktadır. Bichat yağ yastıkçığı, yüz germe ameliyatı sırasında da alınabilir. Bu durumda ağız içinden kesi yapılmasına gerek kalmaz. Bu yağ kitlesi yanaktaki iki önemli çiğneme kasının arasında bulunur. Yüz germe sırasında yanak bölgesi açıldığından, yanağın dış tarafına yakın olan masseter kasının lifleri aralanarak bu yağ dokusuna yine ulaşılabilir ve fazlası alınabilir (açık teknik). Yüz germe ile birlikte olan bu kombine ameliyat yapılan hastalarda genellikle boyuna da estetik yapılır.

Bu ameliyatın da her ameliyat gibi bazı riskleri vardır. Görülmesi en muhtemel riskler, ağız içinden çalışıldığı için enfeksiyon ve kanama riskidir. Enfeksiyonu önlemek için mutlaka antibiyotik alınır. Kanamayı önlemek için ise ameliyatta tüm kanamaların durdurulması ve ameliyat sonrası özel, baskılı başlık kullanmak yeterlidir. Bu riskler çok nadirdir. Genellikle yüz güldürücü sonuçlar alınır. Bazı vakalarda üst dudakta 1-2 gün süren uyuşma ve hissizlik görülebilir. Bunun sebebi ameliyat sırasında ağız içine yapılan uyuşturucu iğne ve üst dudağa giden yüz sinirinin ameliyattan etkilenmesidir. Bu sinir dalı ağız içinden alınan yağ kitlesinin yukarı doğru uzanan uzantısının içinden geçer, ameliyatta yanak yağ kitlesi ağız içine doğru çekilirken bu sinir dalı da bir miktar çekiştirilmiş olur. Bu tahrişe bağlı olarak üst dudakta bir iki gün süren hissizlik olabilir, geçicidir.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
bichat fat pad extraction, facial liposuction



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸