estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        PARRY - ROMBERG HASTALIĞI VE YÜZDE ERİME YAPAN DİĞER HASTALIKLAR

Bu hastalıktan muzdarip insanları bazen Tv de haberlerde görürsünüz. Nadir olan bir konjenital (doğuştan olan) hastalıktır. Yüzün bir bölgesinde, bazen yüzün tüm bir yarısında dokularda erime ile kendini gösterir. Bir yaştan sonra hastanın yüzündeki yağ doku erimeye başlar ve hastanın yüzü -deyim yerinde ise- çöker.

Bu hastalığı, bir İngiliz bilim adamı olan Calef Hillies Parry (1823 de) ve bir Alman nöroloji uzmanı olan Mauritz Romberg (1846 da), birbirlerinden habersiz olarak ayrı ayrı tarif etmişlerdir; bu yüzden hastalığa Parry-Romberg hastalığı adı verilmiştir. Parry-Romberg hastalarında sıklıkla baş ağrıları (hatta migren), vitiligo, etkilenen bölgelerde saç dökülmesi ve ağrı görülür; ama en önemli belirti, etkilenen bölgede ciltaltı yağ dokusunda erimedir. O bölge çöker, ciltte kırışıklıklar belirir. Hastalığın sebebi bilinmemektedir.


Parry-Romberg hastalığı hakkında bir video; maalesef almanca..


Tüm literatürdeki vakalar yüzlerle ifade edilmektedir, yani bu hastalık çok nadir görülmektedir. Bilinen en eski vaka milattan sonra 70-120 yıllarında mısırda görülmüştür. Bir papirüsde Romberg hastalığı olan bir kişinin el ile çizilmiş resmi bulunmuştur.

Hastalık, yüzün sol tarafında daha sık görülmektedir. Genellikle hastaların görünüşleri başlangıçta normaldir. Belirtiler 5-15 yaşları arasında başlar ve 2-10 sene boyunca belirtiler şiddetlenerek sürer; bu süre içinde yüz yağ dokusu gitgide erir, yüz çöker, çok ciddi hacim kaybı olur ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Yağ dokuda erime dışında yüz kemiklerinde de erime görülebilir. Bazı vakalarda göz sinirleri de etkilenmiştir.

Hastalığı durduracak yada yüzdeki kaybı geri getirecek bir tedavi yoktur. Yapılan tek tedavi yüzdeki hacim kaybını telafi etmektir. Bu amaçla yağ dokusu enjeksiyon şeklinde bu alana verilebilir yada kanlanan bir doku ile yüze yağ doku transferi yapılabilir. Yağ enjeksiyonu yada doku kokteyli yapıldığı taktirde, verilen yağ yada dokunun bir kısmı zamanla eriyeceğinden 2.-3. kez yağ yada doku enjeksiyonu yapılması gerekebilir.

Yağ enjeksiyonu başarılı bir şekilde yapıldığında hastanın görünümü dramatik şekilde düzelir. Yağ enjeksiyonu hakkında geniş bilgi için tıklayınız.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
romberg disease, romberg syndrome, hemifacial atrophy, progressive hemifacial atrophy


Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."



estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸