Boyun germe, yüz germe ve tazeleme ameliyatlarını en iyi tamamlayan estetik girişimdir; çünkü bir çok hastada yüzdeki yaşlanma belirtileri ile birlikte boyunda da sarkma, platysmal bandların oluşumu yada boyunda yağ toplanması oluşur. Boyuna yapılacak girişimler, sorunun ne olduğuna göre değişir. Örneğin bazı hastada boyunda, tüm boynu saran platysma kasında yukarıdan aşağıya bandlar oluşur (aşağıdaki resme bakınız). Bu durumda yapılacak şey, boyunda resimdeki işaretli yerlere, yani platysma bandlarının üzerine ya botox enjeksiyonu yapmak yada bu noktalarda kasın cerrahi olarak kesilmesidir. Botox uygulamasında önemli bir nokta, bu alana botox enjekte ederken tam orta hattan, gırtlağa yakın yerlerden kaçınmaktır. Orta hatta, gırtlağa yakın yerlere botox enjekte edilirse, toksin gırtlak kaslarına ulaşıp bu kasları felç edebilir; bu durum da kişinin nefes alması zorlaşır. Bu sebeple boyun orta hatta botox enjeksiyonu yapmak bir nevi yasaktır.
Bazen hastanın boyun derisinde gerçekten fazlalık, gevşeklik ve sarkma oluşur. Bu hastalarda genellikle yüz, yanak cildinde de sarkma vardır. Genellikle yüz germe de yapılan bu hastalara, yüz germe ile birlikte boyun germe de yapılır. Boyun germe yapılırken kulak önünden, boyun orta kısma kadar tüm cilt diseke edilir (alttan kaldırılır). Cildin fazlası gerilerek kulak önünden alınır. Bu hastalarda önemli bir nokta, ciltle birlikte boynu saran platysma kasında da gevşeme ve sarkma olup olmamasıdır. Platysma kasında sarkma varsa bu kas, çene altında, orta hatta açılan 3-4 santimlik kısa bir kesiden girilerek sağ-sol doğrultusunda gerilerek dikilebilir. Bu ince ve yaygın kasın her iki tarafı orta hatta birbirine dikilirken plike edilir ve birbiri üzerine dikilir (böylece boynu soldan sağa saran ve geren korse gibi bir yapı oluşturulmuş olur, korse platysmaplasty adı da buradan gelmektedir). Bu sırada platysma kasına bazı noktalardan ufak kesiler yapmak gerekebilir. Bu işlemler sırasında boyun altında yağ birikimi varsa bu boyun altı yağ dokusu da ya cerrahi olarak yada liposuction ile alınır.
Bazen hastanın boyunaltında hem cilt sarkması, hem yağ toplanması, hem platysma kasında sarkma hem de boyun altı kaslarında yapısal olarak kalın bir yapı vardır. Estetik açıdan düzeltmesi en zor hastalar bunlardır. Yağ alınabilir, cilt gerilebilir, platysma kası sağ-sol doğrultusunda birbiri üzerine dikilerek gerilebilir; ama derindeki boyun kaslarındaki yapısal bozukluğa her zaman müdehale edilemez. Bu hastaların boyun yapılarını inceltmek için derindeki boyun kaslarına modifikasyon yapmak şarttır, ama bu her zaman mümkün olmaz..
Korse platysmaplasty..
Bir çok hastada çene ucu geridedir ve çene konturu belirsizdir. Bu hastalarda boyun estetiği ile birlikte çene ucuna implant koyarak çene ucunu büyütmek gerekebilir. Bunun yanı sıra çene konturuna yağ enjekte ederek daha belirgin bir çene hattı elde etmek gerekebilir.. Çene ucu implantı 2 yerden konabilir. Boyun estetiği yapılıyorsa, boyun estetiğinin yapıldığı aynı kesiden yada alt dudağın iç kısmından yapılan bir kesiden..
Boyun estetiği & çene ucu büyütme:
Çene ucu ve boyun estetiği..
Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
neck lift, platysmaplasty, corset platysmaplasty, facial liposuction
ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI
Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.
ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ
Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.
DİKKAT!
Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.
Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.
Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.
Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.
Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..
Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.." Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.." Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."
Ziyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):
,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸