estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        GÜLÜŞ ESTETİĞİ (GUMMY SMİLE IN ESTETİK DÜZELTİLMESİ)

Gülerken dişetlerinin fazlaca görünmesi (ingilizcede GUMMY SMILE deniyor) hem kişinin kendisi, hem de çevresi için can sıkıcı bir sorundur. Sadece bu deformitenin düzeltilmesi bile kişinin görünüşünde çok dramatik değişikliklere yolaçabilir. Bu sorunun düzeltilebilen bir problem olduğunu çoğu insan bilmez; halbuki bu sorunu gidermek için bir çok yöntem var. Burada, bu yöntemlerin (bildiğim kadarıyla) tümüne kısaca değineceğim.

Rubinstein-Kostianovsky (lip lowering, lip repositioning) ameliyatı: Bu ameliyatta dişetlerini oluşturan mukoza kısmı, dişlerin tarafında 3-4 mm. lik mukoza sağlam bırakılarak boylu boyunca eksize edilir (çıkarılır); dudak iç kısmındaki mukoza ilerletilerek 3-4 mm. kalmış olan dişetine sütüre edilir (dikilir). Genellikle eriyen dikiş kullanılır ve daha sonra dikişlerin alınmasına gerek kalmaz. Gummy-smile deformitesi için oldukça etkili bir tekniktir. Etkisi kalıcıdır. Ameliyat sonucu başarısız olursa, bu genellikle çıkarılması gereken mukozanın yeteri kadar çıkarılmamasına bağlıdır. Bu ameliyatla ilgili yazılmış makalelerde sonuçta garip bir görüntü olmayacağını özellikle belirtiyor; çünkü bu ameliyatın etki mekanizmasını anlamak biraz zor. Gerçekten, ben de bu ameliyatı ilk kez öğrendiğimde nasıl bir sonuç vereceğini tam kavrayamamıştım; çünkü işlem sonunda çok garip bir görüntü verecek gibi duruyor; ama sonuçta bu ameliyatı yapınca gerçekten etkili olduğunu ve işe yaradığını gördüm. Aslında bu ameliyat sonunda üst dudak iç kısmında gülerken görülen dişeti çıkarılmakta ve dudakla üst çene arasında bir yapışıklık oluşturulmaktadır.
Bu ameliyat hakında kitaplarda ve tıbbi dergilerde pek makale bulunmasa da internette oldukça ayrıntılı bir makale var. Makaleyi buradan okuyabilirsiniz...

Rubinstein-Kostianovsky ameliyatı (lip lowering) ile gummy smile ın düzeltilmesi:



Levator kaslarının kesilmesi: Bu yöntemde, ağız içinden yada burun yanından girilerek, dudağı yukarı çeken levator kası kesilir. Kas kesilirken sinir ve damar gibi bu kasa yakın bulunan yapıların yaralanmamasına özen gösterilmelidir. Özellikle cupid tarzı gülüşe sahip kişilerde (sağ alttaki resime bakınız) etkili bir yöntemdir. Cupid tarzı gülüşte dudaklar yanlardan çok yukarı doğru hareket eder; bu hareketin sebebi dudakları yukarı çeken levator labii superioris kasının diğer mimik kaslarından daha etkin olmasıdır. Tabii ki bu kasın fazla etkin olması sonucu gülerken dişetleri görünüyorsa, yapılacak en iyi tedavi bu kasın fonksiyonunu bozmaktır. Bu ameliyat, Rubinstein-Kostianovsky ameliyatı ile birlikte yapılabilir. Ameliyatın etkisi kalıcıdır.

Botulinum toksin enjeksiyonu (botox, dysport, estetox, refinex): Dudağı yukarı çeken levator kaslarının fonksiyonu, botulinum toksin enjeksiyonu ile zayıflatılır ve böylece gülerken dudağın fazlaca yukarı çekilmesi ve dişetlerinin görülmesi önlenmiş olur. Geçici bir yöntemdir.

Botox enjeksiyonu ile gummy smile ın düzeltilmesi:


Depressor septi ve orbicularis oris kaslarının kesilmesi: Dudağın yukarı doğru fazlaca çekilmesinin sebebi, bu kasların aşırı fonksiyonu olabilir. Bu durumda bu kasların kesilmesi; hatta kendi kendine tekrar iyileşmesini önlemek için kesilen kasların arasına ufak kıkırdak parçalarının konması faydalı olacaktır. Bu girişim genellikle burun estetiği için gelen hastalara yapılmaktadır, ama tek başına da yapılabilir. Bu yöntemde ameliyat ağız içinden yapılır.

Frenulum un uzatılması: Bu aslında tek başına değil, diğer yöntemlerle birlikte yapılabilecek bir yöntemdir. Üst dudak ortasında, dudağın iç tarafındaki bağın uzatılmasıdır. Bu bağ, kısa ise gülerken dişetlerinin görünmesine katkıda bulunuyor olabilir. Ameliyatla bu bağ uzatılır.

Dişetlerinin kısaltılması: Bazı vakalarda, sorun dudağın fazlaca yukarı çekilmesi değil, dişetlerinin diş üzerinde, diş kenarlarına doğru fazlaca uzanmış olmasıdır. Bu vakalarda sorunun sebebi, diş etlerinin fazla gelişmiş olmasıdır. Bu durumda, dişetlerinin fazlasının ameliyatla alınması çare olabilir. Bu girişimi daha çok diş hekimleri yapmaktadır ve iyileşme dönemi uzun süren, sıkıntılı bir tedavi yöntemidir.

Maksillofasiyal cerrahi: Hastanın üst çenesi, normalden daha uzunsa (ki bu duruma uzun yüz sendromu denir) çare maksillofasiyal cerrahidir. Üst çene kemiğinin ameliyatla kısaltılması gerekir.

Üst dudağın uzatılması: Bazı vakalarda, üst dudak kısa olduğu için dişetleri görünüyordur. Bu durumda üst dudak iç kısıma uzatma yapılarak üst dudağın, dişetlerini daha iyi örtmesi sağlanır.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
gummy smile



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸