estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        JİNEKOMASTİ: ERKEKTE MEME BÜYÜMESİ

Gelişme çağındaki erkeklerde hormonal değişimler sonucu meme dokusunda bir miktar büyüme olabilir. Tek yada çift taraflı olabilir. Bu şekilde olan jinekomasti 13-15 yaşlarındaki erkek çocuklarında görülür ve %90 vakada bir kaç yıl içinde geriler. Genellikle büyümüş meme dokusu gelişme çağı sonunda 1-3 yıl içinde gerileyerek normal boyutlara döner. Fakat bazen meme dokusu gerilemez ve bu kişiler hayat boyu büyük meme dokusu sebebiyle bir çok şeye katlanırlar: dar tişört giyemezler, denize gidemezler, başkalarının yanında üstlerini değişemezler.

Jinekomasti ameliyatı meme başının alt kenarından yapılan kısa bir kesiden gerçekleştirilebilir. Buradan girilerek meme dokusu alınır, çevre dokuya ise geçiş bölgesi yapmak için liposuction (yağ alma) yapılır.

Günümüzde, tıpda jinekomasti olarak adlandırılan bu sorun ufak bir ameliyatla giderilebiliyor. Hastalar 6-7 gün içinde dikişleri alınmış, pansumanları açılmış bir şekilde normal hayatlarına dönebilmekte, dilerlerse denize, plaja dahi gidebilmektedirler. Meme dokusunun alınması erkeğin kendine güvenini tekrar kazanmasını sağlamakta, erkeksi görünümü pekiştirmektedir.

Meme dokusunun normalden fazla gelişmesinin bazı başka sebepleri de vardır. Örneğin, hormon salgılayan tümörler meme dokusunda gelişmeye yolaçabilir. Orta yaşlı, aniden meme dokusunda büyüme olan bir hastada hormon düzeylerine ve tümör marker'larına (tümör varlığını gösteren maddeler) bakılmalı, vücutta hormon salgılayan bir tümör olasılığına karşı inceleme yapılmalıdır. Bunun dışında hepatit, siroz, akciğer kanseri, akciğer hastalıkları, bazı organların kanserleri, tiroid bezi hastalıkları, testis hastalıkları, eroin veya benzeri uyuşturucu kullanımı, kilo almak veya kas yapmak için steroid kullanımı, bazı ilaçların kullanımı da jinekomastiye yolaçar. Bazende jinekomastiye yol açan sebep bulunamaz. Genç erkeklerde meme dokusu daha çok fibröz dokudan ve meme bezi dokusundan oluşurken yetişkinde daha çok yağ dokudan oluşur. Bu yüzden ileri yaşlarda kilo alma ile birlikte meme dokusunda da büyüme olabilir. Bunlar dışında bazı ilaçlar da memelerde büyümeye yolaçabilir.

Jinekomastinin tedavisi cerrahidir. Ameliyat, çoğu zaman genel anestezi ile, uygun vakalarda da lokal anestezi ile steril ameliyathane şartlarında yapılır. Memebaşı alt kenarına yapılan yarımay şeklindeki kesiden meme dokusu alınır. Kesi, tam meme başı ile göğüs cildinin birleşme hattına yapıldığı için burada görülebilir bir dikiş izi kalmaz. Yine bu kesiden girilerek göğüs duvarına rötüş amacıyla liposuction yapılır. Ameliyattan sonra iki hafta kadar sıkı bir bandaj kullanılması yada korse giyilmesi gerekir (bu bandajın bir örneğini ameliyattan önce hazırlık-sonra bakım sayfamızda görebilirsiniz). Meme başlarının alt kenarları boyunca kalan dikiş izi çok incedir ve bir kaç hafta içinde görülemeyecek kadar silikleşir. Ameliyattan hemen bir iki gün sonra kişi işine dönebilir, üçüncü gün duş alabilir. Dikişler, kendiliğinden eriyen ipliklerle atıldığı için dikiş almaya gerek yoktur. İki haftanın sonunda hasta istediği tüm aktivitelere (spor, egsersiz) katılabilir.

Jinekomasti ameliyatı, çeşitli kesilerle yapılabilir. En az iz bırakan yöntem, meme ucunun alt yarısından yapılan ameliyat yöntemidir (altta ilk resim).

Eğer, meme dokusundaki büyüme, memede sarkmaya yolaçacak kadar fazla ise meme dokusu ile birlikte cildin de çıkarılması gerekir. Hatta bazı durumlarda ameliyatı, bayanlardaki meme küçültme ameliyatı şeklinde planlamak gerekebilir. Bu durumda göğüs cildinde mutlaka (genellikle ters T şeklinde) iz kalır.

Jinekomasti ameliyatını gösteren yabancı kaynaklı bir video..



Jinekomasti ameliyatının da tüm ameliyatlar gibi riskleri vardır. Enfeksiyon, kanama, düzensiz görünüm, asimetri karşılaşılabilecek komplikasyonlardır. Titizlikle çalışıldığında bu tarz komplikasyonlar son derece nadirdir.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
gynecomastia



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸