estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        MEMELERDEKİ ŞEKİL BOZUKLUKLARININ GİDERİLMESİ

Meme deformiteleri, doğuştan olan yada daha sonra oluşmuş; memelerde şekil bozukluğuna yol açan estetik kusurlardır. Bu tarz şekil bozuklukları, oluşturduğu defekte yönelik tedavi gerektirir. Aşağıda sık görülen meme şekil bozuklukları kısaca anlatılmıştır.


TÜBÜLER MEME DEFORMİTESİ


Tübüler meme deformitesi, gelişimsel olan bir gelişme geriliğidir. Burada memenin alt yarısında gelişme geriliği vardır. Memenin tabanı dardır, meme genel olarak küçüktür, varolan meme dokusu sanki meme başına doğru fıtıklaşmış gibi görünür. Meme silindirik bir şekilde gelişmiştir. Bu vakalarda tek bir ameliyatla tam düzelme sağlanamayabilir, ikinci bir ameliyat gerekebilir. Bazı vakalar tek taraflı olur ve simetriyi sağlayabilmek için küçük ve tübüler olan tarafa meme protezi koymak gerekebilir. Ameliyatlar genel anestezi altında ameliyathane şartlarında gerçekleştirilir. Ameliyat ile çok geniş olan meme başındaki koyu renkli alan küçültülür, dar olan meme tabanı genişletilir, meme dokusu yetersiz olduğundan genellikle meme protezi konması gerekir, her iki taraf arasında simetri sağlanır.

Tübüler meme deformitesinin düzeltilmesi...

Tübüler meme deformitesinin düzeltilmesi...


POLAND SENDROMU: MEME DOKUSU VE GÖĞÜS KASININ GELİŞMEMESİ

Poland sendromu, Alfred Poland tarafından tanımlanmış bir konjenital (doğuştan olan) deformitedir. Bu kişilerde göğüs kası (pektoral kas) ve aynı tarafta meme dokusu gelişmemiştir. Bazı vakalarda meme başı da gelişmemiş olabilir. Hem bayanlarda hem erkeklerde olabilen bir deformitedir. Bu hastalarda deformitenin şekline göre kas dokusu nakli, pektoral implant yerleştirilmesi, meme protezi yada meme ucu oluşturulması gibi ameliyatlarla estetik düzelme sağlanır.

Poland sendromlu bir vakada ameliyatsız, dolgu maddesi enjeksiyonuyla tedavi..


AKSESUAR MEME UCU


Anne karnında, bebek gelişimi sırasında meme dokusu, embriyolojik meme hattı denen bir hat boyunca oluşur. Bu hat koltukaltından kasığa doğru uzanır. Normalde anne karnında iken bu hat boyunca oluşan meme uçları daha sonra kaybolur; eğer kaybolmazlarsa, doğumdan sonra bu hat boyunca fazla meme ucu bulunabilir. Bazen bu fazla meme uçları ben zannedilir. Gebelik ve süt verme döneminde bu fazla meme uçlarından süt gelebilir yada aynen normal bir memedeki gibi bu meme uçlarından meme kanseri çıkabilir. Cerrahi tedavisi bu fazla meme uçlarının çıkarılmasıdır.
Aşağıda ünlü film yıldızı Mark Whalberg in bir resmini görüyorsunuz. Resme dikkatli bakarsanız M. Whalberg in sol meme ucu aşağısında, tam da fazladan bir meme ucunun bulunabileceği hat üzerinde aksesuar bir meme ucu olduğunu göreceksiniz..


AKSİLLER MEME DOKUSU

Aksiller meme dokusu, koltukaltına doğru olan göğsün her iki yanında kabarıklıkla kendini belli eder. Bazı bayanlar bunu fazla kiloya bağlarlar. Buradaki dolgunluk meme dokusundan kaynaklanmaktadır. Aynen meme dokusundaki gibi bu dokudan da meme kanseri çıkabilir, emzirme ve gebelik gibi dönemlerde göğüslerdeki hormonal değişiklikler bu koltukaltındaki kabarıklıkta da görülür. Cerrahi tedavisi koltukaltından kısa bir kesi ile girilerek bu meme dokusunun çıkarılmasıdır.


MEME UCUNUN GELİŞMEMESİ


Meme ucu doğuştan olmadığı için yada meme onarımı (meme rekonstrüksiyonu) sonrası olmadığı için oluşturulması istenebilir. Doğuştan meme ucunun olmaması genellikle meme dokusundaki ve göğüs kasındaki bir eksiklikle birliktedir (poland sendromu). Meme kanseri sonucu memesi alınmış hastalarda meme onarımı yapıldığında da meme ucu onarımı genelde daha sonraki bir ikinci seansa bırakılır.

Ne sebeple olursa olsun meme ucu oluşturulmasında öncelikle meme ucunun çıkıntılı kısmı oluşturulur, daha sonra meme ucunun koyu kısmını oluşturmak üzere bu bölüme profesyonel bir dövmeci tarafından dövme yapılır. Genellikle dövme yapılırken her iki taraf arasında renk farkı olmaması için her iki meme ucuna -hem sağlam olan hemde yeni oluşturulan meme ucuna- aynı renkte -koyu- dövme yapılır. Dövme rengi seçilirken genellikle istenen rengin hafifçe koyusunu seçmek faydalı olur; çünkü dövmeden hemen sonraki günlerde hafif renk açılması olmaktadır. Profesyonel bir dövmeci tarafından yapıldığında çok iyi sonuçlar alınabilmektedir. Daha sonra istenirse meme ucu çevresindeki kabarıklıklar (montgomery tüberkülleri) dahi oluşturulabilir.

Aşağıda başka bir web sitesinden aldığım resimde bir poland sendromlu hasta görülüyor. Poland sendromunun bir özelliği olarak hastanın sol meme dokusu, sol göğüs kası ve meme ucu gelişmemiş..


ASİMETRİK MEME DEFORMİTELERİ

Doğuştan bir meme, diğerinden büyük yada sarkık olabilir. Bu durumda hastanın isteğine göre büyük olan meme küçültülüp diğerine eşitlenebilir yada küçük olan memeye meme protezi konup, küçük olan meme, büyük olana eşitlenir. Bu durum bazen doğum ve emzirmelerden sonra ortaya çıkar. Bir meme diğerine göre daha fazla irileşip sarkabilir. Hastalar genelde bunu daha büyük ve sarkmış olan meme ile daha fazla emzirmeye bağlarlar. Neden ne olursa olsun, memeler arasındaki eşitsizlikler ameliyatla giderilebilir, aynı operasyon sırasında eğer çok genişse, meme uçlarındaki koyu renkli alan küçültülebilir, meme uçları daha yukarı alınıp dikleştirme yapılabilir.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
breast deformity, tubereous breast, tubular breast, poland syndrome, breast asymmetry, amastia, accessory nipple



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸