|
& MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI
Meme dikleştirme, genellikle planlanışı meme küçültmedeki ile hemen hemen aynı olan bir estetik ameliyattır. Burada da meme başı yukarı taşınır ve dikleştirme sağlanır. Amaç meme dokusunda (örneğin doğum ve emzirme sonrası) sarkma olan kişilerde, memenin eski projeksiyonunu (öne doğru çıkıklığını) ve dikliğini sağlamaktır. Bu ameliyatta meme dokusu çıkarılmaz, memenin dolgunluğunu sağlamak için kullanılır. Bazı vakalarda meme dokusunda küçülmede vardır ve memede dolgunluğu sağlamak için silikon meme protezi de koymak gerekebilir. Özellikle meme dokusu (örneğin emzirmeden sonra) atrofiye uğramış, incelmiş hastalarda bazen varolan meme dokusu, dikleşmeyi sağlamaya yetmez; bu durumda hem dikleştirme hemde ufak bir implant ile meme büyütme yapmak gerekir. & MEMEDE SARKMANIN DERECELENDİRİLMESİ
Memenin ptozu (sarkıklığı), kabaca memedeki sarkmayı ifade eder. Tabii belli ölçümlere göre bir memede sarkma var diyerek bunu derecelendirebiliriz. Hamilelikdeki kilo alma, oluşan hormonal değişimler, gebelikten sonra hormonal değişimlerin geri dönüşü ve alınan kilonun hızla verilmesi göğüslerdeki sarkmayı artırır. Estetik cerrahi açısından bir göğüsde sarkma var diyebilmek için meme başının, meme altı hattının altına düşmesi gerekir. Meme başının bu hatta göre seviyesine bakılarak derecelendirme yapılır.
Birinci derece ptoz (sarkma), resimde A: Meme başı hemen meme altı seviyesindedir.
|
Meme dikleştirme ameliyatının nasıl yapıldığını aşağıdaki videoda görebilirsiniz: |
Meme dikleştirme ameliyatının nasıl yapıldığını gösteren 3 boyutlu bir animasyon. Sol camı kırmızı, sağ camı mavi bir gözlükle bakarsanız 3 boyutlu seyredebilirsiniz..: |
Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.
Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.
Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.
Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..