estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI

Meme küçültme ameliyatı, kadınlarda göğüslerin görünüşünü daha estetik hale getirmek için keyfi olarak yapılabildiği gibi sırt ağrısı, el bileklerinde ağrı, memelerin altında aşırı terleme, pişik ve enfeksiyon gibi problemler sebebiyle zorunlu olarakda yapılabilir. Ne için yapılırsa yapılsın ihtiyacı olan hastanın hayatını kolaylaştıran bir ameliyattır.

Göğüslerin aşırı iri olmasının sebebi kalıtsal özellikler, hormonal sebepler, aşırı kilolu olmaya yada hamilelikten sonra verilemeyen kilolara bağlı olabilir.

Göğüslerin aşırı iri olması...
duruş bozukluğu (kamburluk)
sırt ve boyun ağrısı
ellerde uyuşma ve güç kaybı (el-kol sinirlerinin omuzda sıkışmasına bağlıdır)
memelerin altında pişik ve kötü koku
omuzlarda sütyen askılarının yaptığı baskıya bağlı izler
göğüslerdeki iriliğe bağlı olarak spor gibi aktiviteleri yapamama ve buna bağlı olarak obeziteye
... yol açar.

Bu ameliyatı olmanın bir yaşı yoktur. Yaşlı insanlarda komplikasyonların riskinin artması sebebiyle ameliyat yapılamayabilir fakat genç insanda böyle bir yaş sınırı yoktur. Bazen çok genç bayanlarda hormonal sebeplerle göğüsler aşırı gelişebilir ve hasta 18 yaş altında dahi olsa ailesinin izni ile ve ameliyat hakkında geniş bilgi verilerek bu hastalar opere edilebilir.

Bu ameliyat için en uygun adaylar şu özelliklere sahip bayanlardır:
Kilodan (yağdan çok), meme dokusunda fazlalığa bağlı olarak sarması olan hastalar. Bu hastalarda meme dokusu yanında memelerde yağ doku fazlalığı da vardır. Ameliyatta dikiş izlerini gövde yanlarına, hatta sırta doğru uzatmak gerekebilir.
Fazla kilosu olmayan ince vücut yapılı bayanlar. Bu hastalar fazla kilolu olmadıklarından memede yağ dokudan çok meme dokusu bulunur ve ameliyatla göğüslere daha güzel şekil verilebilir.
Göğüs dokusu sert ve sıkı olan bayanlar. Bu hastalarda göğüslerde yağ dokudan çok meme gland dokusu bulunur.
Menapozdan önce opere edilen hastalar. Menapozda meme dokusu küçülür ve yerini yağ dokusu alır. Bu istemediğimiz bir durumdur. Yağ dokuya meme dokusundaki kadar güzel şekil verilemeyebilir; yukarıda belirttiğim gibi dikiş izlerini sırta kadar uzatmak gerekebilir.

AMELİYATA HAZIRLIK

Böyle bir ameliyat olmayı düşünüyorsanız öncelikle bir plastik cerraha başvurup bilgi almalı ve muayene olmalısınız. Farklı büyüklüklerdeki memelere farklı yöntemlerle küçülme sağlandığı için tam bir fizik muayene ve bazı konuları doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Örneğin sigara içip içmemeniz, herhangi bir kalp, damar yada kan hastalığınızın olup olmaması; diyabet hastası olup olmamanız önemlidir. Ameliyatta -her yöntemde değişik miktarda- süt kanalları kesildiği için, ameliyat sonrası bir gebelik planlayıp planlamadığınız önemlidir. Göğüsleriniz küçüldüğünde giymeyi beklediğiniz sütyen numarasını, şu anda hoşunuza gitmeyen noktaları -irilik, asimetri, meme başlarının aşırı geniş olması gibi- doktorunuza belirtmelisiniz. Ameliyattan önce, narkoz alacağınız için rutin kan ve idrar tetkikleri yapılır. Bir anestezi doktoru tarafından muayene edilirsiniz. Doktorunuz ve anestezi uzmanı böyle bir ameliyata tıbbi açıdan uygun olup olmadığınızı değerlendirir. Özellikle 35 yaşın üzerindeki hastaların ameliyattan önce bir mamografi çektirmeleri uygun olur. Çekilen mamografide şüpheli bir lezyon görülürse ameliyat planlanmadan önce yada küçültme ameliyatı sırasında buradan biopsi alınır. Ayrıca mamografi, ameliyat sonrasında takip için faydalı olacaktır. Mamografi sonucuna göre gerekirse meme ultrasonu da istenebilir.

Ameliyattan önceki 10 gün içinde aspirin yada benzeri bir kan sulandırıcı ilaç almamanız gerekir. Yine aynı süre içinde ve ameliyatı takip eden 2 hafta içinde sigara içmemeniz önerilir. Şeker hastası iseniz bu durumda ameliyatın yapılıp yapılmayacağına doktorunuz karar verecektir (şeker hastalığının bizim açımızdan en önemli noktası tipi ve kaç senedir şeker hastası olduğunuzdur; kan şeker seviyesi de önemlidir ama en önemlisi kaç senedir şeker hastası olduğunuzdur). Eğer ameliyatınızın yapılmasına karar verildiyse ilaçlarınızı düzenli almalısınız ve kan şekeriniz normal seviyelerde seyretmelidir. Ameliyattan önceki 48 saat içinde alkol almamalısınız. Alkol vücut direncinizi düşürür ve anestezi ilaçları ile etkileşir. Meme küçültme ameliyatlarında genellikle hastaya kan vermek gerekmez fakat yine de ameliyat öncesi bir kan grubu bakılması güvenli olacaktır.

Ameliyattan önce hasta ayakta dururken yapılan plan ve çizim ameliyatın sonucu açısından hayati değer taşır. Hasta ayakta iken meme başının taşınacağı yer, ne kadar doku çıkarılacağı, memeye verilecek şekil, meme üzerine cerrahi kalem ve mezura ile santim santim ölçülerek çizilir. Bu ölçüm ve çizim, hastanın istediği göğüs ölçüsüne, meme şekline ve göğüslerinde varolan deformitelere göre -asimetri, meme uçlarının aşırı geniş olması, sarkmanın derecesi, göğüs dokusunun büyüklüğüne göre- yapılır. Çizimin ameliyattan önce ayakta yapılması önemlidir; çünkü hasta ameliyat masasına yatırıldığında göğüsler yanlara kayacak ve cerrahın oryantasyonu bozulacaktır. Bu yüzden ameliyatı, hasta ayakta iken çizilen plana göre yapmak gerekir. Ameliyatın sonunda da, ameliyat masası oturur hale getirilerek hasta ayaktaymış gibi göğüslerin pozisyonuna, simetrisine bakılır. Bu son kontrol, asimetri ve duruş bozukluklarını önlemek açısından çok çok önemlidir.

AMELİYAT

Ameliyat, tam teşekküllü bir hastanede, ameliyathane şartlarında genel anestezi altında yapılan büyük bir ameliyattır. Göğüslerin büyüklüğüne ve uygulanacak ameliyat tekniğine göre 2-7 saat sürer. Ameliyat süresinin önemli bir bölümü kanamaları durdurmakla geçer. Bu ameliyat sonunda en istenmeyen komlikasyonlardan biri kanamadır. Kanama olduğu taktirde hasta tekrar ameliyathaneye alınır ve kanama odağı bulunup durdurulur. Bu yüzden en doğrusu hiç acele etmeden ameliyatta kanayan noktaları özenle bulup kanamaları durdurmaktır.

Ameliyat sonunda çıkarılan tüm doku mutlaka patolojik incelemeye gönderilir. Çıkarılan dokuda daha önce farkedilmemiş bir kist yada kötü huylu bir lezyon var ise bu sayede, lezyon daha erken evrede iken yakalanmış olur. Ayrıca iri olan göğüslerden küçültme sırasında meme dokusunun bir kısmı çıkarılacağı için meme kanseri riskinin de azaldığı söylenmektedir. Ayrıca küçülen meme dokusunda ileride bir kanser çıksa bile meme dokusu azaldığı için teşhis etmek daha kolaylaşacaktır.

Ters T şeklinde iz kalan teknikle meme küçültmenin nasıl yapıldığını aşağıdaki videoda görebilirsiniz:

Bilgisayar grafikleri ile meme küçültme..

Değişik teknikler hakkında bir video..

Ameliyat sonunda göğüslere verilen şeklin kaç sene korunacağını söyleyebilmek çok zordur. Bu sizin cilt özelliklerinize, yaşınıza, kalıtsal özelliklerinize, yaşam tarzınıza göre değişir. Unutmamanız gereken nokta bu ameliyatın -ve her türlü estetik ameliyatın- yaşlanma sürecini durdurmadığıdır. Estetik ameliyatlar yaşlanmayı durduramaz, sadece o sırada gerçekte olduğunuzdan daha genç ve estetik açıdan makbul görünmenizi sağlar.

Aşağıdaki resimlerde kısaca meme küçültmenin nasıl yapıldığını görebilirsiniz. Meme ucu altındaki meme dokusu ile birlikte yukarı alınıyor (1), gri renkli kısım çıkarılarak meme küçültülüyor (2), kalan dokular birbirine uygun şekilde dikiliyor ve memeye yeni şekli veriliyor(3).

Ameliyat yöntemleri çok çeşitli olmasına rağmen meme küçültme ameliyatlarının hepsinde şu işlemler yapılır:
estetik cerrahi Meme başı daha yukarı, normal pozisyonuna getirilir ve göğüs duvarına fikse edilir.
estetik cerrahi Meme başı büyükse ufaltılır.
estetik cerrahi Memelerde asimetri varsa (bir taraf diğerinden daha aşağıda ise, büyük ise..) bu düzeltilir.
estetik cerrahi Meme dokusundan planlanan kadar doku çıkarılır.

MEME KÜÇÜLTME TEKNİKLERİ

Tüm ameliyat yöntemlerinde mutlaka meme ucu çevresinde belli belirsiz bir dikiş izi ve meme ucundan aşağı dik inen bir dikiş izi kalır, bu izler olmadan yapılan meme küçültme ameliyatı yoktur (sadece meme ucu çevresinden yapılan meme küçültme ameliyatları çok iyi sonuç vermez, memenin öne çıkıklığı azalır; bu tarz bir ameliyat sonunda oluşan basık meme görüntüsüne pide göğüs denir; bu yüzden sadece meme ucu çevresinden yapılan meme küçültme yöntemlerini burada saymıyorum). Sıklıkla, bazı yöntemlerde meme ucundan aşağı uzanan düz bir dikiş izi ve meme altından geçen yatay bir iz kalır. Bu iki dikiş izi birlikte "Ters T" denen dikiş izini oluşturur. Bu izler aradan 6-9 ay geçtikten sonra son derece silikleşir. Ben aşırı büyük göğüsleri olmayan hastalarıma "İnferior pediküllü meme küçültme" yöntemi ile meme küçültme ameliyatı uyguluyorum. Bu yöntemde memenin altında, diğer bir çok yöntemdeki gibi ters T şeklinde bir iz kalıyor. Bu iz başlangıçta belirgin olsa da aradan 6 ay gibi bir süre geçtikten sonra gözardı edilebilecek kadar belirsizleşmektedir. "İnferior pediküllü meme küçültme" yönteminde meme dokusu büyük oranda kesilse dahi bir miktar meme dokusu korunmakta ve meme başı ile meme bezi arasındaki bağlantılar kesilmemektedir. Bu ameliyattan sonra süt verebilirsiniz, fakat sütünüzün hiç ameliyat olmamış bir anneye göre daha az olma ve yetersiz kalma olasılığı vardır.

Göğüs dokusu çok büyük hastalara ise "Amputasyon-redüksiyon" yöntemi ile meme küçültme uygulanır. Bu yöntemde meme ucu alınır, meme dokusunun fazlalığı alınır, kalan dokuya şekil verilir ve meme ucu, şekil verilmiş meme dokusuna doku yaması olarak konur. Bu yöntemde tüm süt kanalları kesildiği için ameliyat sonrası süt veremezsiniz.

Bir de, son yıllara popüler olan ve ameliyat izi kısa olduğu için (sadece meme başından aşağı inen dik dikiş izi kalıyor) bazı kliniklerde tercihen uygulanan "Lejour (vertical mammaplasty)" yöntemi vardır. Bu yöntemde memenin ilk şekli kötü olur (ameliyattan hemen sonra meme altındaki iz büzük büzük olur ve bu izin toparlaması aylar alır, hatta tam olarak düzelmeyebilir). "Lejour" yönteminde, sıklıkla ikinci bir ameliyatla memenin altında kalan pürüzlü dikiş izine düzeltme yapmak gerekir; "İnferior pediküllü meme küçültme" yönteminde ise ameliyat iyi planlandığı sürece böyle bir şeye gerek kalmaz.

Yabancı bir video...


Yabancı bir video...


AMELİYATTAN SONRA TAKİP

Ameliyat sonunda pansumanınızın üzerine sütyeniniz giydirilir. Hafifçe oturur gibi yatarsanız ödem, şişlik ve ağrılarınız daha çabuk geçecektir. Ameliyattan sonra en kısa sürede ayağa kalkıp yürümeniz sağlanır. Bu sayede uzun süre yatmaya ve anesteziye bağlı oluşabilen ve tromboflebit adı verilen bacak toplardamarlarında kan pıhtılaşması önlenmiş olur. Yürümeniz ile bu toplardamarlardaki kan harekete geçerek dolaşım arttırılmış olur. Ayrıca yürüme sırasında hareket eden kasların masaj etkisi ile, anestezi sebebiyle azalmış olan barsak hareketleri de başlar. Kollarınızı hareket ettirmeniz hafif ağrıya yolaçabilir. Ameliyatta konan drenler 2-4 gün içinde alınır. İki günde bir pansumanınız değiştirilecek ve en geç 15. gün dikişler alınacaktır. Her ne kadar estetik dikişler atılsa da başlangıçta dikiş izleri belirgin olacaktır. Bu yara iyileşmesi ve vücudun doğası gereğidir. Dikiş hatlarında yara iyileşirken bir miktar kızarma, şişme, kaşıntı olacaktır. Bunlar yara iyileşmesinin belirtisidir. Aradan bir iki ay geçince dikiş izlerinin hızla silikleştiğini farkedeceksiniz. Altı ay, bir sene içinde ise izler iyice farkedilmez hale gelir. Ameliyat büyük çapta bir ameliyat olduğu için mutlaka ameliyat bölgesinde morarmalar olacaktır. Bunların geçici olduğunu bilmelisiniz. Ağrınız elbette olacaktır fakat hastanede kaldığınız süre içinde ağrı kesici iğnelerle ve taburcu olduktan sonra ağrı kesici tabletlerle rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Onbeşinci günden sonra normal hayatınıza ve işinize dönebilirsiniz. Spor gibi efor sarfettirici ağır aktivitelerden 2 ay kadar kaçınmanız önerilir. Ameliyattan sonra göğüsleri alttan destekleyen özel sütyenler giymeniz gerekir.

Meme küçültme ameliyatı sadece estetik açıdan fayda göreceğiniz bir ameliyat değildir. Bir çok rahatsızlıktanda bu sayede kurtulabilirsiniz:

İri göğüslerinizi taşımaktan kurtulduğunuz için sırt ağrılarınız geçer. Daha rahat ve dik yürüyebilirsiniz.
Meme altlarında pişik ve koku probleminden kurtulabilirsiniz.
İri göğüsler kollarınızı aşağıya çektiğinden kolların aşağı çekilmesine bağlı olarak kollarınıza ve ellerinize giden sinirler omuzda köprücük kemiği altında sıkışır. Bu, kollarınızda ve ellerinizde, el bileklerinizde ağrıya; ellerde güç kaybına yol açar. Meme küçültme sayesinde bu problemlerinizden kurtulabilirsiniz.
Göğüsleriniz küçüldüğünde hareket serbestliğiniz artar ve spor yapabilir hale gelirsiniz.
Göğüslerinizde bir asimetri var ise (bir meme diğerinden daha büyük yada sarkık ise, meme başları arasında büyüklük farkı var ise) bu estetik kusurlarda giderilmiş olur.
Hastalar genellikle, daha önce giyemedikleri kıyafetleri giyebildikleri için ayrıca memnun olurlar. Kontrole gelirken de genellikle bu kıyafetlerinden birini giyerek gelirler.
Ameliyat sırasında meme dokusunun bir kısmı alındığından meme kanseri riski azalmış olur; ayrıca geride kalan meme dokusuda hacim olarak azaldığından ileride çıkabilecek bir meme kanserinin teşhisi daha kolay olacaktır.
Daha sağlıklı bir cinsel hayatınız olur.


MEME KÜÇÜLTMENİN OLASI RİSKLERİ

Ameliyat büyük çapta bir ameliyat olduğu için bazı riskleri vardır. Meme küçültme ameliyatı geçirecek kişilerin bu riskleri bilip kabul etmesi gerekir. Kalp, damar ve kan hastalığı olanlarda, sigara içenlerde, diyabet (şeker) hastalarında bu riskler artmaktadır.

Kanama: Her ne kadar ameliyat sahasında kan birikimini önlemek için dren konsa da hematom dediğimiz kan birikimi olabilir. Bu komplikasyon kendini meme üzerinde morluk ve şişlik olarak belli eder. Bu büyük bir hematom değilse ve ilerlemiyorsa doktorunuz sadece biriken kanı enjektörle çekerek boşaltmakla yetinebilir. Eğer hematom ilerliyor ise hastayı ameliyathaneye alıp hafif bir narkoz altında kanı boşaltıp kanama odağını bulup durdurmak gerekebilir. Ameliyat sırasında tüm kesiler yakıcı koter ile yapıldığından ve her iki memeye biriken kanı dışarı almak için dren yerleştirildiğinden bu komplikasyon nadiren oluşur. Genellikle ameliyattan önceki 10 gün içinde aspirin yada benzeri bir kan sulandırıcı ilaç alan hastalarda görülür.

Enfeksiyon: Bu komplikasyon nadiren görülür. Enfeksiyonun kaynağı genellikle süt kanallarında bulunan bakterilerdir. Normalde burada belli bir enfeksiyona yolaçmayan bakteriler meme küçültme sırasında süt kanallarının kesilmesi ile doku içine dağılabilir ve enfeksiyona yolaçabilir. Genellikle hastada bir direnç düşüklüğü yada ek bir rahatsızlık varsa enfeksiyon riski vardır. Kişide kansızlık yada şeker hastalığı varsa, kişi yaşlı ise enfeksiyon riski artar. En sık görülen sebep şeker hastalığıdır. Meme küçültme ameliyatı olacak kişiler şeker hastası iseler dikiş hatlarında iyileşme sorunu olabileceğini yada enfeksiyon gelişebileceğini bilmelidirler. Bu tarz komplikasyonların bir diğer sebebi de sigara içilmesidir. Bu yüzden ameliyattan önceki ve sonraki ikişer hafta içinde sigara içilmemesini tavsiye ediyoruz.

Dikiş hatlarında iyileşme sorunu yada dikişlerde açılma: Sadece kişide bir yara iyileşmesi problemi yada direnç düşüklüğü varsa görülür. En sık sebep şeker hastalığıdır.

Meme başında hissizlik: Meme başlarının hissiyatını her iki taraftan kaburgalar arasından çıkıp memelere ulaşan sinirler sağlar. Meme küçültme ameliyatı sırasında ameliyat yöntemine ve memelerin büyüklüğüne bağlı olarak bu sinirler kesilebilir. Çok iri göğüslerin küçültülmesi gibi çok geniş kesi gerektiren vakalar dışında genellikle hissiyat aylar içinde geri gelir.

Asimetri: Genellikle herkesin memelerinde bir miktar asimetri vardır. Meme küçültme santimler hesaplanarak yapılan bir ameliyat olduğu için genellikle ameliyat sırasında varolan asimetri düzeltilir. Bu tamamen planlamaya bağlıdır. Ameliyattan önce hasta ayakta iken yapılan çizim düzgün ise ameliyattan sonra asimetri oluşma riski yoktur. Yine de iki taraflı bir ameliyat olduğu için (kepçe kulak ameliyatı yada yüz germe ameliyatı gibi sağlı sollu yapıldığı için) teorik olarak böyle bir risk vardır.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
reduction mammoplasty, inferior pedicle mammaplasty, vertical mammaplasty, lejour mammaplasty


Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."


SIK SORULAN SORULAR:

KİLO ALMA-VERME, HAMİLELİK GİBİ OLAYLAR MEME BÜYÜKLÜĞÜNÜ NASIL ETKİLİYOR? MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI ÖNCESİNDE KİLO VERMEYE ÇALIŞMALIMIYIM?

» Kilo alma, verme ve hormonal değişiklikler göğüs büyüklüğünü etkiler. Yinede asıl değişiklik hormonal etkiler ile olur. Gelişme çağında ve hamilelik döneminde göğüslerde büyük değişikliklerin olması bundandır. Kilo alma ve verme sırasında göğüslerde de büyüme ve küçülme olsada bu çok dikkat çekici olmaz. Hamilelik sonrası ise emzirme ve emzirme sonrası dönemde göğüslerin dikkat çekici boyutta büyüdüğü ve daha sonra hormonal değişiklikler sonucu giderek küçüldüğü ve atrofiye olduğu görülür. Göğüslerinizin küçülmesi için spor yapmayı deneyebilirsiniz. Sonuçta kilo vermek sağlıklıdır; fakat iri ve sarkmış göğüslerde sadece ve sadece meme küçültme ve dikleştirme ameliyatları ile düzelme sağlanabilir.

AMELİYATIN ÖMRÜ NE KADARDIR?

» Meme küçültme ameliyatının sonucu kalıcıdır. Gayet tabiiki ameliyattan sonraki dönemlerde hamilelik olursa göğüslerinizde yine bir takım değişiklikler olacaktır fakat meme dokusu azaltıldığı için bu önceki kadar fazla olmaz.

BU AMELİYATI OLAN BİRİSİ DAHA SONRA HAMİLE KALDIĞINDA SÜT VEREBİLİRMİ?

» Bu tamamen ameliyat tekniğine bağlıdır. Göğüsler aşırı iri ise ve meme başı ayrılarak operasyon yapılmışsa kişi meme küçültme sonrası süt veremez. Eğer ameliyat, göğüsleri aşırı iri olmayan hastalara uygulanan klasik yöntemlerle (ters-T şeklinde dikiş izi bırakan yöntemler) yapılmışsa meme dokusu kesilmesine rağmen hasta halen süt verebilir. Bu konuda uzman doktorunuza muayene olmalı ve danışmalısınız.

YEDİ GÜN ÖNCE MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI OLDUM, FAKAT HALEN AZ MİKTARDA AKINTIM VAR. BU NORMALMİDİR?

» Meme, lenf damarları ve süt kanalları zengin bir bezdir. Meme küçültmede bu lenf damarları ve süt kanalları da kesildiğinden dikiş hatlarından bir süre berrak, seruma benzeyen bir akıntı olabilir. Bu zamanla -bir hafta, 10 gün içinde- kendiliğinden geçer.

HAMİLELİĞİM SIRASINDA GÖĞÜSLERİM OLDUKÇA İRİLEŞTİ VE ŞU AN BEBEĞİMİ EMZİRMEKTEYİM. EN KISA SÜREDE GÖĞÜSLERİMİ KÜÇÜLTTÜRMEK İSTİYORUM. BU AMELİYATI EN NE ZAMAN OLABİLİRİM?

» Meme küçültme ameliyatından sonra mutlaka hormonal değişikliklerin bitmesini beklemelisiniz. Ameliyat için emzirme olayı bittikten sonra en az 3 ay geçmesini öneriyoruz; yani doğumdan en az 9 ay sonra hatta daha da iyisi 1 sene sonra.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATINDAN SONRA HAMİLE KALIRSAM YADA KİLO ALIRSAM GÖĞÜSLERİMDE DEFORMASYON OLURMU?

» Hamilelik vücudunuzda kaçınılmaz olarak bazı hormonal değişimlere yolaçacaktır. Bu hormonal değişimlerde yine kaçınılmaz olarak göğüslerinizde bir takım değişikliklere yolaçar. Bu yüzden önerimiz planlanan gebeliklerden sonra göğüs ameliyatı olmanızdır. Kilo alıp vermekde -gebelik kadar olmasada- göğüslerinizi etkiler.



estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸