estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        ÇOK ÇEŞİTLİ RAHATSIZLIKLARI OLAN BİR ORGAN: TIRNAK

Sık görülen tırnak hastalıkları: Tırnaklar bir çok insan için güzelliğini tamamlayan bir estetik unsurdur. Herhangi bir yaralanma, enfeksiyon yada tümör gelişimi sonucu tedavisi uygun yapılmazsa ve tırnak yatağı yaralanırsa tırnağınızın görünüşü bozulur. Cerrahi sırasında tırnağın büyümesini sağlayan kısım ve tırnak yatağı korunmalıdır.

Paronişi: Tırnak yatağının enfeksiyonudur. Tırnak kenarından bir şekilde enfeksiyon yapan mikropların tırnak yatağına erişmesi ile oluşabilir. Manikür sırasında temiz aletler kullanılmazsa yada tırnak dibi çok derinden temizlenirse bakteriler buradan tırnak yatağına erişebilir. Tırnakta kızarıklık olur. Zonklayıcı tarzda ağrı olur. Absenin boşaltılması, antibiyotik alınması ve parmağa uygun pansuman yapılması ile düzelir. Bazen parmağa ilaçlı su banyosu uygulamak gerekir.

Onikokriptozis (tırnak batması): Tırnağın cilde batarak büyümesidir. Çok ağrılıdır. Genellikle ayak tırnaklarında olur. Cerrahi tedavi en uygun tedavi şeklidir. Tırnağın cilde batık büyüyen kısmı tırnağın çıktığı yerdeki büyütücü matrix ile birlikte çıkarılır. Dikiş atılırken tırnak cildin üzerinden büyüyecek şekilde dikilir. Tırnak enfekte ise öncelikle enfeksiyon giderilir, sonra gerekli cerrahi müdehale yapılır. Ameliyat lokal anestezi ile yapılır, parmak dibine bir turnike bağlandığından kanama olmaz. Ameliyat sonunda tırnağın batan kısmını büyüten kısıma bazı kimyasallar (fenol gibi) sürülerek tırnağın o kısımdan tekrar büyümesi önlenebilir. Bazı vakalarda antibiyotik ile birlikte ilaçlı (batikonlu), günlük ayak banyosu önerilebilir.

Tırnak yaralanmaları: Tırnak yaralanmalarında en önemli nokta tırnağın büyümesini sağlayan tırnak dibindeki büyütücü matrixin ve tırnağın düzgün büyümesini sağlayan tırnak yatağının onarımıdır. Büyütücü matrix yaralandığında tırnakta bir şekil bozukluğu mutlaka gelişir, amaç bu kısmın en düzgün olacak şekilde onarılması ve oluşacak şekil bozukluğunun en az olmasını sağlamaktır. Yaralanma sırasında tırnak kaybedilmişse tırnak yatağının hasar almaması çok önemlidir. Bu durumda tırnak üzerine yatağın zarar görmesini engelleyecek düz bir pansuman malzemesi uygulamak gerekir. Yaralanma sırasında tırnak altında kan birikmişse bu çok ciddi ağrıya yolaçar. Bunun tedavisi basittir; tırnağa bir pencere açılması yada kalınca bir iğne ile tırnakta bir delik açılması tırnak altında biriken kanın dışarı akmasını sağlar ve ağrı geçer.

Tırnak altında ekzostozis: Tırnak altındaki kemikte bir çıkıntıdır. Tırnakta kabarıklığa ve ağrıya yolaçar. Lokal anestezi ile parmak ucundan girilerek tırnak yatağı bozulmadan kemikteki bu çıkıntı traşlanır.

Tırnak yatağında gelişen tümörler: Nadiren tırnak yatağında kötü huylu cilt tümörleri gelişebilir. Bu yüzden tırnak altında herhangi bir travma olmadan kendi kendine gelişen renkli -özellikle koyu renkli- lezyonlar zaman geçirmeden bir doktora gösterilmelidir. Tırnak altında çıkan cilt kanserleri çok nadir olmasına karşın çıktığında genellikle hızlı ilerleyen tür cilt kanserleri olmaktadırlar. Bu lezyonlar radikal cerrahi girişimlerle tamamen alınabilir. Erken davranılırsa tam iyileşme sağlanabilmektedir.

Glomus tümörü: Damar yapısı olan kötü huylu olmayan bir tümördür. Tırnağın altından kırmızımsı, mavimsi rengi ve çok ağrılı olmasıyla tanınır. Ameliyat ile çıkarıldığında tam iyileşme sağlanır.


Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
nail surgery, ingrown nail, paronychia



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸