estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        SON DERECE BASİT, BİR O KADAR ETKİLİ BİR AMELİYAT: KULAK ESTETİĞİ

Kulak, vücudumuzun kendine özgü şekli olan, ciddi yaralanmalarında onarımı oldukça zor olan bir organıdır. Duyma dışında estetik görünüşümüze de katkısı vardır. Kulağın estetik ameliyat gerektiren deformiteleri şöyle sıralanabilir:

estetik cerrahi Kepçe kulak deformitesi
estetik cerrahi Kulağın doğuştan küçük olması yada hiç oluşmaması (Microtia)
estetik cerrahi Kulağın gereğinden büyük olması
estetik cerrahi Kulakta kepçe kulak deformitesi dışında kalan şekil bozuklukları
estetik cerrahi Kulakta yaşlılığa bağlı şekil değişiklikleri (kulak memesinde sarkma vs..)
estetik cerrahi Kulakta kazalar sonucu oluşabilen görünüş bozuklukları (kopma, parçalanma, kısmi kayıp vs..)
estetik cerrahi Diğer nadir durumlar (kulak kepçesinin kıvrık gelişmesi, kulak memesindeki, kepçenin bazı kısımlarında kıvrık gelişim, kulakta gelişim artıklarının kalması, kulak memesinin yokluğu yada ikinci bir kulak memesi olması gibi..)


        KULAK DEFORMİTELERİ

Kulak deformitelerinin, halk arasında bilindiği gibi annenin hamileliğindeki yatış şekli ile, çocuğun ana rahmindeki duruş pozisyonuyla ilgisi yoktur. Tamamen gelişimseldir. Bu deformiteler kalıtımsal olabilir. Bazen tüm bir ailenin kepçe kulak deformiteli olduğu görülür. Bu deformitelerin tedavisi cerrahidir. Kulaktaki deformiteye göre düzeltme yapılır. Kulak deformiteleri o kadar farklı şekillerde olabilir ki yapılacak düzeltme bazen ancak hastadaki deformiteye göre özel bir ameliyat planlanarak gerçekleştirilebilir. Kulak deformitelerinde yapılan estetik girişimleri anahatlarıyla sıralarsak, örneğin kepçe kulak deformitesinde kulak kıkırdağına düzeltme yapılarak ve bazı noktalara kalıcı dikişler konarak kulak arkaya yatırılır. Kulağın gereğinden fazla büyük olduğu durumlarda yine bu duruma özel bir planlama yapılarak kulağın formu bozulmadan küçülme sağlanır. Yaşlılıkta ise kulağın boyu ve kulak memesi uzar. Kulağı ve kulak memesini küçültme ameliyatları yapılabilir. Kulakta gelişim artıklarının olduğu durumlarda bu fazla kısımlar uygun şekilde çıkarılır ve kulakta bir deformite varsa (bu durumda genelde vardır) bu da düzeltilir. Kulakta gelişimi tamamlanmamış eksik kısımlar varsa bu bölgeler özel yöntemlerle oluşturulabilir. Kulak kepçesinde, kulak memesinde yada diğer kısımlarda doğuştan olan eksiklikler olabilir. Kulaktaki tüm eksiklikler özel konstrüktif (konstrüktif: olmayan bir organın yada yapının oluşturulması) ameliyatlarla oluşturulabilir.

        KEPÇE KULAK DÜZELTİLMESİ

Çocuklarda kepçe kulak ameliyatı için ideal zaman ilkokula gitmeden hemen önceki dönemdir. Kulak gelişimi 4 yaşında tamamlandığından, 4 yaşından önce bu ameliyat yapılamaz. İlkokula başlayan çocuklar, genellikle arkadaşlarının alaylarına maruz kaldıklarından bu sorun psikolojik sorunlara yol açabilir. Ameliyat sonrası bir süre pansuman ve bandaj sargı kullanılacağından ameliyat için en ideal zaman çocuğun 4 yaşını doldurduktan sonra ilkokula başlamadan önceki zamandır.

Kulak kepçesine yapılan ameliyatların, kulağın işitme fonksiyonu ile ilgisi yoktur. Sadece fiziki görünüşü düzeltmeye yöneliktir. Burada önemli olan kulakdaki şekil bozukluğu ile birlikte iç kulakta da problem olup olmadığıdır. Kepçe kulak deformitesinde genellikle iç kulakta bir sorun olmaz ve hastanın işitmesinde sorun yoktur; fakat kulak kepçesi doğuştan olmayan yada eksik gelişmiş hastalarda iç kulakta da eksiklik olabilir ve duyma fonksiyonunda bozukluk olabilir.

Kulak kepçesi doğuştan olmayan hastalarda kaburga kıkırdaklarından kulak kepçesi oluşturulabilir; fakat bu iç kulaktaki sonuna çare değildir. İşitme fonksiyonları ancak bir kulak burun boğaz kliniğinde iç kulak fonksiyonlarını ölçmeye yarayan testler ve bilgisayarlı tomografi gibi filmler ile değerlendirilebilir.

Unutulmaması gereken, kulak kepçesinin onarımı gibi ameliyatların 4-5 yaşından sonraki, ilkokula başlamadan önceki dönem içinde yapılması gerekirken işitme ile ilgili testler için beklemeden bir K.B.B uzmanına başvurmak gerektiğidir. Kulak kepçesinin onarımı için geç kalmazsınız fakat işitme fonksiyonları hemen değerlendirilmez ise işitmesini sağlamak için yapılacak tedavide geç kalabilirsiniz.


Kepçe kulak deformitesi olan kişilerde anatomik sorunlar nerededir; bunları düzeltmek için ameliyatta neler yapılıyor?



Kepçe kulak düzeltme ameliyatı... Yabancı kaynaklı bir video..



        KULAKLARINIZ GERÇEKTEN BÜYÜK MÜ?

Kepçe kulak deformitesi, kulaklarınızı olduğundan büyük gösterebilir. Kulakları aslında normal boyutta olan, fakat kepçe kulak deformitesi yüzünden büyük görünen hastalar genellikle kulaklarının büyüklüğünden de şikayet ederek küçültülmesini istiyorlar. Aslında oldukça objektif bir ölçüm ile kulaklarınızın büyük olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Kulak boyu yaklaşık olarak burun uzunluğu kadardır ve bu da 6-7 cm.'e denk gelmektedir. Burun ucundan burun köküne kadar olan uzunluğu bir cetvelle ölçün, sonra kulağınızın en üst noktasından kulak memesinin en alt noktasına olan uzaklığı ölçün; aradaki fark büyükse kulaklarınız normalden büyük demektir. Her iki ölçümde 6-7 santim civarında ise kulak ve burun büyüklüğü normal demektir. Kulağı gerçekten büyük olan hastalara kulak küçültme ameliyatı yapılabilir, fakat bu ameliyatın görünür izler bıraktığını bilmelisiniz.

        BEBEKLERDE AMELİYATSIZ DÜZELTME YAPILABİLİYORMU?

Yeni doğan bebekte anneden geçen östrojen hormonu sebebiyle kulak kıkırdakları henüz yumuşaktır (bu hormon kıkırdak dokuların daha yumuşak bir kıvam almasını sağlar) ve bu sebeple ilk günlerde bebeğin kulaklarına şekil verilebilir. Bir iki hafta içinde östrojenin etkisi azalır ve kulak kıkırdağı sertleşmeye başlar.
estetik cerrahi İlk hafta içinde uygun bir bandaj yada bu amaçla üretilmiş uygun splintler kullanılarak kulaklardaki kepçe kulak deformitesi düzeltilebilir; fakat bu dönemde bebeğin kulakları çok incedir ve uygulanacak bandajın veya splintin kulaklara zarar vermemesini sağlamak zordur. Ayrıca uygulanacak bandaj yada splintten bebekde rahatsız olacaktır. Uygulanan splint bebeğin nazik kulaklarında yara açabilir. Bebeğin bandajları söküp ağzına alması, çiğnemesi riski de vardır. Bu tarz splintler mutlaka yakın gözetim altında kullanılmalıdır. Splintlerin ilk hafta içinde uygulandığında 2 hafta, ilk 1 ay içinde uygulandığında 1 ay kullanılmaları öneriliyor. Aşağıda bu amaçla kullanılan splintlerin örnekleri görülüyor.

estetik cerrahi Diğer bir çare de bebeğe eldiven ve başlık giydirmektir (aşağıdaki resimlerdeki gibi). Kulakların üzerinden geçecek, kulakları arkaya yatık tutan; ama fazla baskı da yapmayan bir başlık işe yarayabilir. Bebeğin bu başlığı çıkarmasını önlemek için ellerine bebekler için hazırlanmış boks eldiveni şeklindeki eldivenlerden de giydirilebilir. Bu şapka ve eldivenlerin de yakın gözetim altında kullanılmasını öneririm.

        KEPÇE KULAK DEFORMİTESİNİN DÜZELTMESİ: AMELİYATLI YÖNTEM

Ameliyat çocuklarda genel anestezi ile, yetişkinlerde lokal anestezi ile yapılır. Yaklaşık 1-2 saat sürer.

Ameliyat sırasında yetişkin hastalara ameliyat edilmiş kulağı el aynasında gösterilebilir. Böylece kişi ameliyat sonrası nasıl görüneceğini daha bir kulağının ameliyatı bitip diğerine başlanmadan görmüş olur. İkinci kulak ameliyat edilirken diğer kulak ile tam simetri sağlanır.

Bu ameliyatta kesi kulak arkasındadır; iz kulak arkasında kalır ve pratik olarak görülmez. Ameliyatta kulak arkasından kıkırdaklara bazı kesiler yapılır, fazla gelişmiş kısımlar çıkarılır, oluşmamış kıvrımları oluşturmak için bazı yerlere dikişler atılır. Bu dikişler kulak kıkırdağı içine atılır ve hayat boyu kalır.

Ameliyat sonunda başınıza özel bir bandaj takılır. 5 gün sonunda bu bandaj çıkarılır ve kulakların üzerinden geçecek şekilde bir sporcu bantı takılır. Bu bantın en az 3 hafta aralıksız takılması gerekir. Kişi bu dönemde işine ve günlük hayatına dönebilir.


Tarihteki en ünlü kepçe kulak vakalarından biri, Mısır kraliçeşi Nefertitidir. Bugüne kadar sağlam kalmış olan büst ve resimlerden anlaşıldığına göre Nefertiti nin yüz hat ve oranları nerede ise mükemmeldir. Bu sebeple hemen hemen tüm toplumlar tarafından bir güzellik ikonu olarak kabul edilmektedir. Diğer yandan resim ve büstlerinden görüleceği üzere o da kepçe kulak sorunundan muzdarip idi..

Sargılarınız ilk açılırken kulaklarınızda morarma ve şişlik görebilirsiniz. Bu normaldir. Şişliği önlemek için yapılacak şey evde yattığınız dönemde arkanıza büyükçe bir yastık koyarak başınız biraz yüksekte kalacak şekilde hafifçe oturur pozisyonda yatmaktır.

Kepçe kulak deformitesi düzeltilince hastanın psikolojiside iyi yönde etkilenir. Genelde bayan hastalar daha önce yapmayı isteyipde yapamadıkları saç modellerini uygularlar. Ameliyattan sonra hayatında ilk kez saçını toplayan, topuz yapan hastalar vardır.

Bazı hastalar ameliyattan sonra görünüşlerini yadırgayabilirler; çünkü doğduğundan beri aynaya baktığında kulaklarını iki yanda gören hasta, bir anda kulakları arkaya yatınca yeni görüntüsünü garipseyebilir. Bu durum geçici olup yeni görünüşlerine kısa sürede alışırlar.

Kepçe kulakta temel olarak 2 işlem yapılır. İlk resimde mavi ile işaretli kıkırdak bölgesi fazla gelişmişse kulak kepçesini dışarı doğru iter, kepçe kulak deformitesi düzeltilirken bu fazla gelişmiş kısımdan kıkırdak çıkarılır. İpli yöntemde (bu yöntemden aşağıda daha ayrıntılı bahsediyorum) bu bölgeden kıkırdak çıkarılamaz. Bu sebeple iple (ameliyatsız) düzeltme yöntemini çok tavsiye etmiyorum.
Diğer yapılan işlem ise ilk resimde kırmızı ile çizili kıkırdak kıvrımlarının oluşmamasıdır. Kulak kıkırdağı bu kırmızı hatlar boyunca yeterli kıvrılmamışsa kepçelik oluşur. Kulak kıkırdağının arkasından atılan gizli dikişlerle kıkırdak bu hatlar boyunca arkaya kıvrılır. Tüm ameliyat kulak arkasından yapılır. Ameliyat sonunda kulak kepçesi zaten arkaya kıvrılacağı için kulak arkasındaki ince dikiş izi iyice görülmez hale gelir.

Kepçe kulak düzeltilmesini animasyonla anlatan yabancı kaynaklı bir video..


Kepçe kulak düzeltme ameliyatı...


Dr. Berry Eppley tarafından hazırlanmış güzel bir açıklayıcı video (video ayrı bir pencerede youtube sitesinde açılacak):


Kepçe kulak düzeltilmesinin nasıl yapıldığını gösteren bir video:


Yabancı kaynaklı, ameliyat sonuçlarını gösteren bir video:


        AMELİYATSIZ KEPÇE KULAK DÜZELTİLMESİ (İPLE KULAK ESTETİĞİ)

Ameliyatsız kepçe kulak ameliyatı hakkında yayınlanan bir çok makale vardır. Bu konuda en eski makalelerden birini bir kulak burun boğaz uzmanı olan (bugün profesör olmuştur) Dr. Michael H. Fritsch yazmış ve 1995 yılında Laryngoscope dergisinde yayınlamıştır (Laryngoscope 1995;105(70):1-11). Bu dönemden sonraki hastalarının dökümünü de 2004 yılında Facial plastic surgery dergisinde yayınlamıştır (Facial plastic surgery, vol 20, Nr 4, 2004). Yani bu yöntem aslında öyle çok ta yeni bir yöntem değildir..

Dr. Michael H. Fritsch in tekniği ile kepçe kulağı ameliyatsız olarak düzeltmek mümkündür. Hasta eğer ameliyat ve kulak arkasında dikiş izi istemiyorsa(ki buradaki dikiş izleri yine de farkedilecek izler değildir) ve kulaktaki konkha dediğimiz kıkırdak kısım aşırı büyük değilse bu yöntemle kulakları düzeltilebilir. Bu işlem ameliyatsızdır, dikişsizdir ama yine de steril ortam ve anestezi (sadece kulağın uyuşturulması şeklinde) gerekmektedir. Bu teknikte kulak kıkırdağı ön tarafı içeriden çizilmekte, kulak arkasında ciltaltından özel bir teknikle geçirilen özel bir iplikle kulak arkaya yatırılmaktadır. Bir kulakta 2-4 ayrı iplikle doğal bir görünüm sağlanabilmektedir.Uygulama sonrası sadece 1 gün için bir pansuman yapılır, daha sonra hasta 2-3 hafta sporcuların kullandıkları havlu saç bantlarından takar. Alınacak dikiş olmadığından dikiş alma, dikiş izi gibi sorunlar yoktur, acısı daha az bir yöntemdir.

Bu yöntem, kulağında konka kısmında fazla büyümesi olan hastalar için tercih edilmemelidir (yukarıda ameliyatlı yöntemde ilk resimde kulak üzerinde mavi işaretli bölge, soldaki resimde de okla gösteriliyor). Bu yöntemle kulağın konka kısmı küçültülememektedir. Konka kısmı fazla gelişmiş hastalarda ameliyatlı yöntem tercih edilmelidir; ki zaten kepçe kulak sorunu olan hastaların çoğunda konka denen kısmı küçültmek gerekmektedir. Bu yüzden bu yöntem yıllar içinde fazla popüler olamamıştır. Ben de bu yöntemi bu sebeplerden dolayı uygulamamaktayım.

İple kulak kepçeliğinin düzeltilmesi: Bu yöntem aslında oldukça zorlama bir yöntemdir.
Eski bir plastik cerrahi atasözü der ki: Kulak kıkırdağının hafizası vardır, arkaya yatırırken bistüri ile çizerek iyice zayıflatmazsan, gerekli yerlerden kıkırdağı kesmezsen, eski haline gelmek ister!.
Bu ipli yöntemde kulak kıkırdağı bırakın kesilmeyi, çizilerek dahi zayıflatılmamaktadır; sadece iplerle gerilerek arkaya yatmaya zorlanmaktadır.
Bu yöntemden sonra kulaklar kısa sürede açılabilir ve eski haline gelebilir (neden? bunun cevabını dokunun tabiatını öğrenmiş her plastik cerrah verebilir: doku zorlamaya gelmez.. İple germek, asmak çözüm değildir. Hele kulak kıkırdağı gibi inatçı bir doku kesilip zayıflatılmadan uzun süre verilen şeklini korumayacaktır, bir süre sonra eski haline gelecektir..


        MİKROTİA (KULAK KEPÇESİNİN GELİŞMEMESİ, DOĞUŞTAN OLMAMASI) TEDAVİSİ

Mikrotia genellikle tek taraflıdır ve düzeltilmesi de hastanın sağlam kulağı örnek alınarak kaburga kıkırdaklarından yeni kulak kıkırdağı oluşturulmasıyla yapılır. Eğer hastanın her iki kulağıda yoksa oluşturulacak kulak kepçesinin yeri ve duruş pozisyonu estetik kurallara göre yapılır. Bunu tespit etmek için hastanın yüzünde bazı çizim ve ölçümler yapmak gerekir. Örneğin kulak boyu hesaplanırken burun boyu göz önüne alınır. Kulağın en üst noktası ile kulak memesi arasındaki mesafe genellikle burun kökü ile burun ucu arasındaki mesafeye eşittir; yani kulak boyu genellikle burun boyuna eşittir. Ayrıca kulağın duruşunda da özel bir açı vardır. Yeni kulak kepçesi oluşturulurken bu açı gözönüne alınmazsa oluşturulan kulak kepçesi doğal durmaz. Bu estetik ölçümlerden bazılarını görmek için ″Estetik analiz″ bölümüne bakınız.

Kepçeyi oluşturmak için gereken kıkırdak, kaburgalardan alınır; kıkırdağa şekil verilir ve kulak kepçesini oluşturmak üzere kulağın olması gerektiği alanda cilt altına konur. Daha sonra ikinci bir seans ile bu yeni oluşturulmuş kulak kepçesi baştan ayrılarak kulak arkası oluşturulur. Mikrotia düzeltilmesinde birden fazla seans ve revizyon ameliyatları gerekebilir. Bu ameliyatlar ile tam anlamı ile gerçekçi görünen bir kulak kepçesi oluşturmak zordur, fakat genelde dikkati çekmeyecek kadar doğal bir kulak kepçesi oluşturulur.

Aşağıda, microtia vakalarında tüm tedaviyi özetleyen, oldukça öğretici iki video göreceksiniz. Bu konuda dünyaca tanınmış bir otör olan Dr. Burt Brent e ait olan bu videoların hem hastalar hem de asistan arkadaşlarımız için oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Bu ameliyat ülkemizde de hemen hemen plastik cerrahi uzmanı olan her hastanede başarı ile yapılabiliyor. NOT: Videolar, ameliyat görüntüleri içeriyor..



Bazı vakalarda hastanın kendi kaburgası yerine hazır silikon yada medpor gibi sentetik kulak çatıları tercih edilebilir. Burada hastanın kaburgasından kıkırdak almak yerine hazır şekilli yada yontularak şekil verilebilen medpor implant kullanılmış. Bu implantlar yabancı cisim olduğundan her zaman için cildi delerek dışarı çıkma ihtimalleri vardır..
Medpor implant ile kulağın yeniden yapılandırılması:

Bu ameliyatın çocuk 5 yaşını doldurduktan sonra, ilkokula gitmeden yaptırılmasında fayda vardır. Aksi taktirde bu durum okulda diğer çocukların alay konusu olmakta ve mikrotia'lı küçük hastalarımızda psikolojik sorunlara da yol açmaktadır.

Mikrotia onarımında bir diğer sorun da, kulak deliğinin açık olup olmaması ve iç kulağın olup olmamasıdır. İç kulak varsa hastanın duyma potansiyeli var demektir; fakat kulak deliği kapalı ise bunu açmak ve açık tutabilmek zordur. Kulak deliği açıldığında -kıkırdak ve cilt ile desteklesek dahi- zamanla kapanma eğilimindedir. İç kulak gelişmemiş ise hastanın o taraf kulağı ile duyma ve iç kulağın oluşturulması ihtimali yoktur.

Kulak kepçesinin onarımında diğer bir yöntem protez (daha doğrusu vücut dışına takıldığı için; epitez) kullanılmasıdır. Bu yöntemde kulak kepçesinin olması gereken yere, cilt altına bir aparat yerleştirilir. Kulak kepçesi şeklindeki mıknatıslı protez de bu aparata cilt üstünden yapıştırılarak kullanılabilir. Bu yöntemde ciltaltına yabancı bir cisim konduğu için daima enfeksiyon ihtimali vardır; ayrıca buraya yerleştirilen protez kulak istendiğinde çıkarılabilir. Bu protezlerin mıknatıs yerine vidalı olanları da vardır. Ciltaltına herhangi bir vida yada mıknatıs yerleştirilmesine gerek kalmayan yapıştırmalı epitezler de vardır.
Bir kaç sene önce marmaris de katıldığımız bir tur gezisinde şöföre bir şey sormak için bağırmış, sesimi duyuramamıştım. Sonra bize dönük kulağının aslında epitez olduğunu farketmiştim. Epitezler böyle bir soruna yolaçıyor. Size seslenenler o taraf kulağınızın aslında duymadığını anlamayabiliyorlar.. Kulağınız normal görünüyor ama aslında epitez olduğundan duymuyor..


Kıkırdak ile kulak oluşturma 1. bölüm:


Kıkırdak ile kulak oluşturma 2. bölüm:


OLASI RİSK VE KOMPLİKASYONLAR


Kulak estetiği ciddi riskler içeren bir operasyon değildir. Tüm ameliyatlardaki kanama, enfeksiyon gibi riskler tabii ki teorik olarak kulak ameliyatlarında da vardır. Fakat kulak ameliyatlarında komplikasyon gelişmesi pek karşılaşılan bir olay değildir. Genellikle iyileşme dönemi sorunsuz atlatılır.

Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
prominent ear, ear deformity, otoplasty, pinnaplasty, ear correction, correction of prominent ear


Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."


SIK SORULAN SORULAR:

BEN 21 YAŞINDA BİR BAYANIM VE KEPÇE KULAK PROBLEMİM SEBEBİYLE ESTETİK AMELİYAT OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BU AMELİYAT İÇİN GEÇ KALMIŞ OLABİLİRMİYİM?

» Kepçe kulak deformitesinin düzeltilmesinin zamanlamasında tek kural bu ameliyatın 4 yaşdan önce yapılmamasıdır. Kulak kepçesinin gelişimi 4-5 yaşında nerede ise tamamlanır ve kulak yetişkin boyutlarına ulaşır. Ameliyatı olmak için bir üst yaş sınırı ise yoktur. Kişi 4 yaşını doldurduktan sonra istediği zaman bu ameliyatı olabilir. Bizim önerimiz 4 yaşını doldurduktan sonra ilkokula başlamadan bu çocukların ameliyat ettirilmesidir. Böylece hem çocuğun kulak gelişimi tamamlanmış olur -ve ameliyat edilebilir-, hemde ilkokulda diğer çocukların alaylarına maruz kalmadan bu estetik kusuru düzeltilmiş olur.

KULAKLARIMIN KEPÇE OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUM. BU DEFORMİTENİN BİR ÖLÇÜTÜ VARMI? HASTALARINIZIN KULAKLARININ KEPÇE OLUP OLMADIĞINA NASIL KARAR VERİYORSUNUZ?

» Kepçe kulak deformitesi için bazı ölçütler verilsede burada asıl olan kişi çocuksa, diğer çocukların alaylarına konu olacak kadar kulaklarında açıklık olup olmamasıdır. Yetişkinlerde ise kişi kendini bu açıdan rahatsız hissediyorsa opere olabilir. Bu tamamen kişinin kendi tercihidir. Tıbbi anlamda ise bir kulakta kepçelik var demek için kulakta bazı bölgelerde gelişme geriliği (Y kıkırdak kıvrımı) bazı bölgelerde ise aşırı gelişme (konka kıkırdağı) olması gerekir (yukarıda ameliyat öncesi hazırlık başlığı altındaki ikinci resime bakınız).

KEPÇE KULAK AMELİYATI SONUCU DUYMADA BİR DEĞİŞİKLİK OLURMU, DUYMADA HERHANGİ BİR SORUN YAŞAMA İHTİMALİ VARMIDIR?

» Kepçe kulak düzeltme ameliyatında sadece kulak kepçesine girişim yapılır. Duyma ile ilgili olan kısım iç kulaktır; kulak kepçesindeki deformite düzeltilirken iç kulakla ilgili hiç bir işlem yapılmaz. Ameliyat sonrasında duymada sorun yaşama ihtimali yoktur.



estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸