estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        RİNOFİMA (RHINOPHYMA, PATLICAN BURUN) TEDAVİSİ

Halk arasında patlıcan burun diye tabir edilen, nadir görülen bir sorundur rinofima. Genellikle beyaz ırk insanlarında görülür ve 50 li, 70 li yaşlarda burun cildinin giderek kalınlaşması ve estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye kavuşması ile kendini gösterir. Burun cildi çok fazla hipertrofiye olabilir ve burun deliklerinin kapanmasına yolaçarak burundan nefes almayı engelleyebilir.

Hastalığın asıl adı olan Rhinophyma, yunanca iki kelimeden oluşmuştur. Rhis burun, Phyma büyüme anlamına gelir. Bu hastalıkta burun cildi orta yaştan itibaren kalınlaşmaya, şekil değiştirmeye başlar; özellikle burun uç kısmında ciddi kabarma ve şekil bozuklukları görülebilir. Bazen bu durum burun sınırlarını aşıp yanaklara doğru uzanır. Erkeklerde kadınlara göre 12 kat daha fazla görülür. Sebebin ne olduğu bilinmez, bazı hormon hastalıkları ile, alkolizm ile, bazı mikroplarla (ki demodex follicolorum gibi mikroorganizmalar genellikle bu hastalıkta, burun cildinde tespit edilir) ve genetik ile bağlantı kurulmaya çalışılmışsa da bu gibi sebeplerin kesin etkisi kanıtlanmamıştır.

Burun cildi fazlaca kalınlaşmış, üzerinde ince damar çatlamaları artmış, kırmızı renk kazanmış, gözenekler oldukça belirginleşmiştir. Cilt enfeksiyonları, akıntı ve kötü koku olabilir. Rinofima, histolojik olarak 2 tiptir:
Rosacea formu: yağ bezleri fazlaca artmıştır.
Fibröz varyant: yağ bezleri azalmıştır.

Genellikle uygulanan tedavi yöntemleri şunlardır:
Burun cildinin tam olarak ameliyatla alınması, oluşan yaranın deri yaması ile kapatılması.
Burun cildinin kısmi kalınlıkta ameliyatla alınması (tanjansiyel eksizyon), oluşan yaranın deri yaması ile kapatılması yada kendi iyileşmesine bırakılması.
Dermabrazyon (dermabrazyon hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız)
CO2 lazer ile yakma.
Koterizasyon

Bu tedaviler içinde cerrahi çıkarma, her zaman koterizasyon yada lazerle yakma gibi yöntemlere tercih edilir; çünkü lezyon cerrahi olarak çıkarıldığında elimizde patolojiye gönderilecek ve mikroskop altında incelenebilecek bir lezyon oluyor, bu lezyonu inceleme şansına sahip oluyorsunuz. Halbuki koterizasyon ile yakma, dermabrazyon ile lezyonu sıyırma yada lezyonun lazerle yakılması sonucunda elimizde incelenecek doku kalmıyor. Rinofima da, çıkarılan lezyonun incelenmesi önemli, çünkü bazı cilt kanserleri de rinofima gibi görünebiliyorlar yada rinofimadan cilt kanseri çıkabiliyor.



Bir Rinofima vakası: Bu yabancı kaynaklı video yaklaşık 10 dakika sürüyor ve çok ayrıntılı ameliyat görüntüleri içeriyor. Ameliyat görüntülerine dayanamayacaksanız seyretmeniz önerilmez..



Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
rhinophyma, rinofima


Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸