estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        DOLGU MADDELERİNİN ALTERNATİFLERİ

Dolgu uygulamaları için -örneğin kırışıklıkların giderilmesi amacıyla- sadece bu ürünleri kullanmaya mahkum değilsiniz. Bu ürünler yanında daha doğal olan yöntemler de vardır. Örneğin yağ enjeksiyonları (lipofilling), yada doku kokteylleri. Günümüzde dolgu maddelerinden kollajen (zyderm I, zyderm II ve zyplast), hayvansal kaynaklı olduğu için eskisi kadar çok kullanılmamaktadır. Gerçi bu durum yakın gelecekte değişebilir, çünki haberler (yada haber arşivi) bölümünde okuyacağınız gibi bir israil firması tütün bitkilerinde insan kollajeni üretmeyi başarmıştır. Genetiği değiştirilmiş tütün bitkilerinden saf insan kollajeni elde edilip kullanılmaya başlandığında kollajen yine eskisi kadar popüler olabilir. Yani yakın zamanda bitkisel kaynaklı dolgu maddelerinin kullanıma sunulduğunu duyarsanız şaşmayınız.


        YAĞ ENJEKSİYONLARI

Yağ enjeksiyonları ile ilgili geniş bilgiyi ilgili sayfamızda bulabilirsiniz (lipofilling için tıklayınız).


        DOKU KOKTEYLİ

Doku kokteylini ise kısaca şöyle anlatabilirim. Bir çok farklı doku parçasının (örneğin kıkırdak, fasya ve cildin canlı katmanları) ufak ufak kesilmesi ile elde edilen canlı doku parçalarından oluşan karışımdır. Bu parçalar o kadar ufak kesilir ki, enjektörle verilebilir hale gelir. Doku enjeksiyonu yapılan yerde bir miktar hacim kaybeder fakat kalan kısım canlılığını korur ve hayat boyu canlı kalır. En güzel örneği yüz germe sırasındaki uygulamalardır. Yüz germe sırasında alınan cilt ve fasya dokuları ince ince kesilip (hatta kıyılıp demek daha doğru olur) dolgu enjeksiyonu yapılması gereken yerlere enjekte edilebilir. Böylece hem hastanın kendi dokusu kullanılmış olur, hem de dolgu maddesi bedavaya getirilmiş olur.


        PLAZMAJEL UYGULAMALARI: KİŞİNİN KENDİ KANINDAN HAZIRLANAN DOLGU MADDESİ

Plasmajel uygulamaları son yıllarda ülkemizde de bazı merkezlerde uygulanmaya başlanan bir yöntemdir. Bu yöntemde hastanın kendi kanı (yaklaşık 20 cc.) alınır, santrifüje edilir, kanın serum kısmı ayrılır, ısıtılır ve peşinden hemen soğutulur, bu sırada içeriğindeki proteinler denatüre olur ve jel halini alır. Bu jel, vücut sıcaklığına getirilir ve dolgu yapılması istenen yere enjekte edilir. Kalıcı bir yöntem değildir, fiyatı çok ucuz değildir. Plasmajel uygulamaları hakkında yeterli bilimsel çalışma yoktur. Kişinin kendi kanından hazırlandığı için herhangi bir komplikasyon olma ihtimali çok düşüktür fakat ne kadar süre ile etkili olacağı bilimsel olarak yeteri kadar test edilmemiştir. Daha ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Plasmagel®, tıbbi literatürde hakkında fazla bir bilgi olmayan, dolayısı ile ne derece etkili olduğu yeteri kadar test edilmemiş bir uygulamadır. Plasmagel® hakkında fazla bir bilimsel çalışma olmamasına rağmen uygulamanın patenti Orentreich, Norman; Krajcik, Rozlyn A. adlı doktorlar tarafından alınmıştır. İlgili patent sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Bu uygulamada kişinin,
estetik cerrahi kendi kanı (20 cc. kadar venöz kan), kan almada kullanılan sıradan bir EDTA lı tüpe alınır;
estetik cerrahi 1500-3000 devirde 10 dakika kadar santrifuje edilir ve üstte biriken plasması ayrılır,
estetik cerrahi Vitamin C (0.2% sodium ascorbate) ve, veya lidokain (ağrı kesici) eklenir,
estetik cerrahi sonra steril tüp içinde (plasmanın jel haline gelmesini sağlamak üzere) sıcak serumda (sıcak sıvı banyosunda) 70 derecede (mutlaka 63 derecenin üzerinde) 5 dakika
estetik cerrahi ve (sterilizasyon için) 95 derecede 2 dakika bekletilerek jel haline gelmesi sağlanır.
estetik cerrahi Daha sonra ufak enjektörlere çekilir (1cc- 2cc.) ve oda sıcaklığında soğumaya bırakılır; çok çabuk kullanılacaksa buzlu serumda şok soğutma ile soğutulur. Bu soğutma işleminin jel oluşumuna fayda yada zararı yoktur. Jel oluşumu ısıtma sırasında gerçekleşir.
estetik cerrahi Enjektörün ucuna ince iğne takılarak dolgu yapılması istenen bölgelere enjekte edilir.

Plasmagel® ile yapılan enjeksiyonların 4-6 ay etkili olduğu belirtiliyor. Bu açıdan bakılırsa hazır dolgu maddelerinden daha kısa etkili olması bir dezavantaj iken, kişinin kendi kanından hazırlandığı için herhangi bir allerji riskinin olmaması avantajdır. Bunun yanında Plasmagel® uygulamasının tamamen kişinin kendi kanındaki protein yoğunluğuna bağlı olduğu ve herkeste aynı sonucu vermeyeceği unutulmamalıdır.


        FİBROJEL UYGULAMALARI (FİBROBLAST TRANSFERİ) VE FİBROTERAPİ

Fibrojel enjeksiyonları ve fibroterapi Fibrojel, kişinin kendi cilt hücrelerinin laboratuvar ortamında kültüre edilerek çoğaltılması ile elde edilen, jel kıvamında ve canlı fibrinoblast hücrelerini içeren bir maddedir. Fibroblast hücreleri cildimizin doğal dolgu ve yapısal maddesi olan kollajenin üretimini sağlar. Yaşımız ilerledikçe cildin yapısındaki fibroblastlar sayıca azalır; bu da ciltte kırışıklıkların artmasına, sarkmaya ve gevşemeye yolaçar. Fibrojel uygulamasında amaç, ciltte fibroblast sayısını artırmak ve bu sayede ciltte kollajen üretimini artırarak dolgunluk, dirilik ve gerginlik sağlamaktır. Öncelikle kulak arkasından ufak bir cilt parçası alınır. Bu ufak bir cerrahi işlemdir. Lokal anestezi yapılarak kulak arkasından 2-3 santim uzunluğunda, 2 santim eninde bir cilt parçası alınır. Geride kalan yara dikilerek kapatılır. Alınan cilt parçası, sterilizasyonu bozulmadan özel bir transfer serumunun içine atılır ve kültürün yapılacağı laboratuvara gönderilir. Üç hafta sonunda kültüre edilerek çoğaltılmış fibroblastlar, bir enjektör içinde ve jel formunda (jel formunu veren hyaluronik asittir; yani çoğaltılan fibroblastlar hyaluronik asit içinde enjektöre konmuştur), enjeksiyona hazır biçimde gönderilir. Bu fibrojel, en sık burun-yanak arasındaki nasolabial oluğun doldurulması, dudak kenarlarından aşağı ilerleyen marionet çizgilerinin doldurulması ve dudak çevresindeki kırışıklıkların doldurulmasında kullanılır. Enjekte edilen hyaluronik asit - fibroblast hücreleri karışımı hem erken hem de uzun vadede ciltte dolgu yapma kapasitesine sahiptir. İçeriğindeki hyaluronik asit, enjeksiyon yapılır yapılmaz dolgu etkisini verecektir ama zamanla eriyerek kaybolacaktır. Bu sırada fibrojel içindeki fibroblast hücreleri, kollajen üretimine başlarlar ve böylece geç dönemdeki dolgu ve cildi yenileyici etkisi ortaya çıkar.. Bu enjeksiyona fibrojel uygulaması denir (basında gençlik aşısı diye yeraldı).. Bu hazır gelen fibrojel, cildin geneline (örneğin tüm yanak ve elmacık kemiği üzerine), mesoterapi uygulaması gibi bir çok noktaya cilde yedirecek şekilde enjekte edilirse, buna fibroterapi denir. Fibroterapi, cildin genelinde sayısı azalmış fibroblast miktarını artırmak ve cilde eski diriliğini kazandırmak için yapılır. Tahmin edileceği gibi bu uygulamaların sonucunu hemen göremeyiz. Enjekte edilen fibroblastların o bölgede canlı kalıp, yavaş yavaş kollajen üretmesi gerekir. Dolayısı ile istenen etki zamanla ortaya çıkacaktır. Fibrojel uygulamasını yılda bir kez, fibroterapiyi ise 6 ayda bir yaptırmak gerekir..


        REGENLAB PRP UYGULAMALARI

PRP hakkında daha geniş bilgi almak için tıklayınız..

Regenlab PRP (trombositten zengin plazma) uygulaması Bu aslında bir dolgu uygulamasından çok cildin eski gençlik ve diriliğini kazanmasını amaçlayan bir cilt tazeleme uygulamasıdır. Bu uygulamanın mantığı şudur: Trombositler, yara iyileşmesi ve doku onarımında en önemli faktörleri içeren kan hücreleridir. Lazer epilasyon, peeling gibi ciltte kısmi hasar yapan işlemlerden sonra tamirat ve onarım işini yaparak cildin tazelenmesini sağlarlar. Regenlab PRP uygulamasında bu trombositlerden zengin plasma, dökülen saçları güçlendirmek, cildin tazelenmesi, lazer cilt gençleştirme ve kimyasal peeling sonrası cildin yenilenmesini hızlandırmak için kullanılır. Bu uygulama, tamamen otolog, yani kişinin kendi kanından elde edilerek gerçekleştirilen bir uygulama olduğundan herhangi bir hastalık bulaşma riski yoktur. Plasmadaki trombositlerin oranı belli bir miktarın üzerine çıkmamalıdır; trombositten aşırı zengin plasmanın bir faydası olmamaktadır. Uygun oran, özel Regenlab kiti sayesinde hazırlanmaktadır. İşlem yaklaşık 30 dakika alır. Kişiden 2-3 tüp (15-25 cc) kan alınır; santrifüjle trombositler ayrıştırılır; elde edilen bu trombositten zengin plasma dolgu yapmak üzere enjekte edilebilir, mezoterapi uygulaması gibi bir çok noktadan enjekte edilebilir yada cilde dışarıdan maske şeklinde uygulanabilir. Hatta, özel bir kremle karıştırılarak krem içinde uygulanabilir. Uygulama yapılan bölgeler, yüz, boyun, dekolte, eller yada saç dökülmesi olan bölgelerdir.. Uygulama, 15 gün ara ile 3-4 kez tekrarlanmalıdır ve her sene tekrarlanması önerilmektedir.

RegenLab in web sitesi için tıklayınız. Benzer bir uygulama SELPHYL firmasının kiti ve MyCells firmasının kiti ile de gerçekleştirilebiliyor. SELPHYL nin web sitesi için tıklayınız, MYCELLS nin web sitesi için tıklayınız.



Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
dermal filler, lip augmentation, permanent filler, injectable filler



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸