estetik cerrahi Bu sayfanın son güncellenme tarihi:
   
 

duyuru
Bookmark and Share


duyuru2

duyuru3

duyuru4

        HER YÖNÜYLE BACAK ESTETİĞİ

LİPOSUCTİON (yağ alma) - LPG (endermolojik uygulamalar)

Bacaklarda biriken istenmeyen yağlar, en az bacaklardaki istenmeyen tüyler kadar yaygın bir sorundur. Bu noktada, belli bir bölgede aşırı yağ birikimi ile selülitin aynı şey olmadığını belirtmeliyim. Spor ve diyet yapmanıza rağmen belli bir bölgedeki yağlar erimemekte direniyorsa siz bir liposuction adayısınız demektir. Selülit ise belli bir bölgede asıl olarak dolaşım ve yağ dokunun dağılımındaki bir patolojiden kaynaklanan portakal kabuğu görüntüsüdür. Selülit, kilolu kişilerde olabileceği gibi zayıf kişilerde de oluşabilir. Kişi çok kilolu olabilir ama vücudunun hiç bir yerinde selülit (portakal kabuğu görünümü) olmayabilir. Bacaklarda bazı bölgelerde yağ birikimi varsa ve bu yağ kitlesi, spor ve diyete rağmen erimiyorsa en kesin çözümü liposuction'dır. Selülitte ise durum biraz farklıdır. Selülitin kesin bir tedavisinden söz edilemez. Bazı yöntemlerle portakal kabuğu görünümü azaltılabilmektedir. Bugün için en etkili tedavi yöntemleri liposuction ve LPG masajı gibi görünüyor. Liposuction hakkında daha geniş bilgi almak için tıklayınız.


BACAK GERME AMELİYATLARI

Bacak germe, prensip olarak karın germe ameliyatının bacağa uyarlanmış halidir. Bu ameliyatta amaç, bacak cildindeki fazlalığı almak, daha gergin ve diri bir görünüş elde etmektir.

Bacaklardaki sarkma ve doku fazlalığı, aşırı kilo alımı ve bunu takiben hızla kilo verilmesine bağlı olabilir. Uygun vakalara yapıldığında çok iyi sonuçlar alınabilir, fakat kalacak iz hastaya iyice anlatılmalıdır. Bu ameliyat ile bacağın dış tarafına, iç tarafına yada her iki tarafa birden germe yapılabilir; tabii ki bu germe yapılan yerlerde uzun dikiş izleri kalacaktır. Dikişlerin mümkün olduğu kadar bikini bölgesinde kalmasına özen gösterilir, bu sayede izler -çok küçük olmamak kaydıyla- bikini giyseniz dahi dışarıdan görünmez. Bacak germe ameliyatı yapılan hastalarda genellikle karın germe ameliyatı yada liposuction da yapmak gerekir; bu ameliyatlar aynı seansda, birlikte yapılabilir, bu durumda ameliyata total body lift adını vermek daha doğru olur. Ameliyat süresi yaklaşık 2-3 saattir. Ameliyattan sonra 1 yada 2 gün hastanede kalmanız yeterlidir. Hasta, ameliyattan sonra bir süre rahat oturamaz, normal oturma pozisyonunda dikişler gerilir. Hastalar ilk bir iki hafta içinde yatarken yada ayakta dururken rahat ederler. Bacak germe ameliyatında en önemli noktalar hastanın uygun seçilmiş olması, sigara içmeyen bir kişi olması, kalacak dikiş izinin ne şekilde kalacağını çok iyi anlamasıdır.


estetik cerrahi Bacak iç kısmın gerilmesi; ikinci resimde kalan dikiş izi görülebiliyor.

estetik cerrahi Bacak dış kısmının gerilmesi; ikinci resimde kalan dikiş izi görülebiliyor.

BACAK İMPLANTLARI İLE BACAK KONTURUNUN DÜZELTİLMESİ, BACAK KALINLAŞTIRMA VE BACAK ÇARPIKLIKLARININ GİDERİLMESİ (CALF AUGMENTATİON)

Bu ameliyat hakkında daha geniş bilgiyi www.bacakestetigi.com sitesinde bulabilirsiniz..

Aşağıdaki yazı dışında lütfen Vücut implantları safyamıza da gözatınız.

Silikon protezler ile bacak kalınlaştırma ameliyatları ilk olarak vücut geliştiricilere uygulanmış ve daha sonraları çocuk felci geçiren yada uzun süre bacağı alçıda kalan kişilerde ince bacakları kalınlaştırmak, normal bir kontur sağlamak için uygulanmaya başlanmıştır. Yapılan araştırmalarda diz altında bacağın çevresinin ortalama 34-36 cm. olması gerektiği bulunmuştur. Bacak, ince olduğunda kalem gibi görünmekte, çarpık bacak görünümüne yolaçabilmektedir. Bacak implantları ile bacaklardaki ince görünüm ve çarpıklık düzeltilebilmektedir. Bu ameliyatlar ilk olarak 1979 yılında yapılmış ve bacağı kalınlaştırmak için meme protezlerindeki gibi içi sıvı silikon dolu protezler kullanılmıştır. Bu protezlerle yapılan ameliyatların sonunda kapsül oluşumu gibi bazı komplikasyonlar gelişince (komplikasyon oranı yine de çok yüksek değildi: 5% gibi bir orandaydı) son yıllarda kullanılan koheziv, sert jel silikondan protezler kullanılmaya başlanmıştır. Bu protezler kıvam olarak çokta sert değildirler fakat içlerinde de sıvı bir madde yoktur. Yüksek derecede koheziv jel silikon, yumuşak şekerlemelerin kıvamında, akışkan olmayan bir maddedir. Şu an ülkemizde de bu implantlar ithal edilmekte ve kullanılmaktadır. Bunun dışında sert silikon implantlar da vardır. Bu implantlar katıdır ama ameliyattan sonra farkedilmeyecek kadar da yumuşaktırlar, kesilip şekil verilebilmeleri en büyük avantajlarıdır.

Ameliyat hakkında bir video: Ameliyat sırasında büyükçe bir implant konmasına rağmen ameliyat sonrasında çekilen resimde, ameliyat öncesine göre çok fark görülmüyor. Doktor bu durumu şöyle açıklıyor: 'kasın fasyası ve cildi henüz esnemediği için bastırarak implantın kendini göstermesine izin vermez. Kas fasyası ve cilt esnedikçe bacağın çapı daha da artacaktır..' Bu konuda benim fikrim de aynı şekilde. Ameliyattan sonra bacağın son şeklini alması ve çapının artması için 3-6 ay geçmesi gerekiyor..


estetik cerrahi Bana hastaların en çok sordukları soru, bu implantların kaç sene dayanacağı ve ileride değiştirmek gerekip gerekmeyeceğidir. Aşağıda videoda gördüğünüz implantlar tam 15 yıllıktır. Bana başvuran bir hasta, 15 sene önce bu ameliyatı olduğunu ama kötü sonuçlandığını söyledi. Bu sebeple implantların değiştirilmesini istiyordu. Onbeş sene önce bu ameliyatı yapan cerrah yoktu, implantlar da henüz ülkemize ithal edilmemişti. Hastamın ısrarı ile başvurduğu cerrah bu implantları İspanya dan getirtmiş. Cerrah, bu ameliyatı daha önce yapmadığını söylese de hastamın zorlamasıyla bu ameliyatı yapmış. Sonuç kötü olmuş. Kötü olmasının sebepleri hem çok ufak implant kullanılmış olması, hem de implantların yanlış anatomik bölgeye konmuş olmasıydı. Bu hastanın implantlarını değiştirdik, yenilerini doğru anatomik bölgeye koyduk. Bu vakada önemli olan çıkardığım 15 yıllık implantların sapasağlam çıkmasıdır. Değiştirmeseydik daha yıllarca sapasağlam kalırlardı..



estetik cerrahi Bana sık sık bu implantların patlayıp patlamadığı, içindeki silikonun sızıp sızmadığı soruluyor. Başka bir klinikte opere edilip kötü sonuç alınan bir hasta bana başvurmuştu. Bu hastanın uygun olmayan implantlarını değiştirdik. Çıkardığım implantlardan birinin kenarını makasla kestim. Aşağıdaki videoda da göreceğiniz gibi içindeki silikon akışkan değildir. İmplantın kendisini makasla kesseniz bile içindeki silikon jel akmaz..

Bacak kalınlaştırma ameliyatları, çeşitli sebeplerle bacakları ince olan kişilerde bacaklara daha doğal bir görüntü vermek için uygulanmaktadır. Bacaklar gelişimsel olarak ince olabilir, uzun süre alçıda kaldığı için ince kalmış olabilir yada geçirilmiş çocuk felcine bağlı olarak ince kalmış olabilirler. Bacakta bu bölgenin şeklini veren kas, gastrocinemius kasıdır. Bu kas iki parçadır; iç tarafda büyük kısım, dış tarafda küçük kısım bulunur. Doğal bir kontur sağlamak için büyük olan protez iç kısıma yerleştirilir. Bir çok vakada sadece iç kısımdaki kasın üzerine implant yerleştirmek yeterli olurken, bazı vakalarda da -bacaklar çok ince ise- gastrocnemius kasının hem iç, hem dış parçası üzerine birer implant yerleştirmek gerekir.

estetik cerrahi Silikon baldır implantları ile bacak estetiği üzerine ayrıntılı bilgi için yeni web siteme gözatmanızı tavsiye ederim:

Gastrocnemius kasının gelişimini ve büyüklüğünü değerlendirmek için yapılabilecek en pratik muayene hasta ayak parmaklarının ucunda dururken yapılır. Bu şekilde gastrocnemius kası belirgenleşeceğinden sınırları ve büyüklüğü daha rahat değerlendirilir.

Ameliyat genel anestezi ile gerçekleştirilir. Hasta uyutulduktan sonra yüz üstü çevrilir; dizin arka kısmına (bacağın arka kısmına) yaklaşık 5 santimlik bir kesi yapılır. Bacağın ince olan kısmındaki kasların üzerine denk gelen kısımlarda uygun anatomik bölgeye protezin konabileceği kadar bir boşluk açılır ve protez buraya yerleştirilir. Ameliyattan önce protezin konması gereken bölgeler mutlaka bacak üzerinde çizilir. Protezlerin uygun hacimde seçilmesi, uygun anatomik planlara uygun pozisyonda konması, iyi bir sonuç almak için şarttır. Konacak protezin hacmini belirlemek için bacakta, protezin konacağı alanın eni-boyu ölçülebilir; ve bu ölçümlere uygun protez seçilebilir; yada diğer bir yöntem olarak bir parça hamur bacak üzerine konarak deneme yapılabilir. Bir üçüncü yöntem olarak protezleri üreten firma, bu protezlerle birlikte kullanılmak üzere "sizer"'da sağlamışsa ameliyatta önce "sizer" yerleştirilip uygun hacim tespit edilir, sonra "sizer" çıkarılıp aynı hacimdeki kalıcı protez konulur (aynı ameliyatta, ameliyat sırasında). Bacak ve baldır protezi üreten bir kaç firma vardır ve bu firmalardan bazıları "sizer" sağlamamaktadırlar. Bu durumda ya göz kararı, ya en-boy ölçümü ile yada hamur ile deneyerek protezin hacmine karar verilir. Yine de bir genelleme yaparsak, 130-180 cc. hacimli protezler bir çok hastada yeterli olur. Ameliyat, genel anestezi ile olabileceği gibi belden aşağısı uyuşturularak da (spinal anestezi ile) yapılabilir. Bu ameliyat sonrasında olabilen enteresan bir komplikasyon, diz arkasında protezin yerleştirildiği alandaki kesi hattında cilt renginde esmerleşme olabilmesidir. Bazı cerrahlar bu cilt rengindeki koyulaşmayı önlemek için ameliyattan bir ay önce o bölgeye (pigmentasyonu azaltmak için) hidrokinon tedavisine başlarlar. Dikiş hattındaki bu renk koyulaşmasını önlemek için ameliyattan sonra bir süre güneşe çıkmamak önemlidir.

Bu yazı dışında lütfen Vücut implantları safyamıza da gözatınız.

Bu ameliyat hakkında daha geniş bilgiyi www.bacakestetigi.com sitesinde bulabilirsiniz..


BACAK İNCELTME (CALF REDUCTİON)

Bacak inceltme (sadece dizaltı kısımdan bahsediyoruz), daha çok kore, tayvan, çin gibi uzak doğu ülkelerinde yapılan; batı dünyasında nadiren uygulanan bir ameliyattır. Halbuki ülkemizde de bir çok bayan bacaklarının gereğinden fazla kalın olmasından şikayetçidir. Bu hastalar en büyük sıkıntıyı kış aylarında bacaklarına uygun çizme bulamadıklarında yaşıyorlar. Çizmelerin ayak numarası uysa, baldıra denk gelen kısmı dar geliyor. Diğer yandan malesef bacak inceltme hiçte kolay ve zararsız bir ameliyat değildir. Bacak inceltme, bir "extreme surgery (aşırı uç cerrahi)" sayılabilir. Bir çok cerrah bu ameliyat hakkında bilgi sahibi değildir ve bu ameliyatı yapmaz; bazıları da böyle bir ameliyat yapılmasını doğru bulmaz, risklerinden çekinir. Sanırım bu konu Türkçe olarak ilk kez yazılıyor (www.kozmetikcerrahi.com daki bir çok orjinal yazı gibi..).

Bacak inceltmenin uzak doğuda sıkça yapılmasının bir sebebi vardır. Uzak doğulu kadınlarda, ırk özellikleri dolayısıyla bacak boyu kısa ve kaslıdır; bu da bacaklarının kalın görünmesine yolaçar. Bu yüzden uzak doğulu bayanlar dizaltı, bacak kısımlarının daha uzun görünmesi için bacak inceltme ameliyatı olmaktadırlar. Bacak inceltme, aslında doğuda yapılan bir çok "batılılara benzeme ameliyatından" biridir (çekik gözlerin düzeltilmesi, bacak inceltme, burun estetiği gibi ameliyatlar uzak doğuda, batılılara benzemek için yaptırılmaktadır ve bu ameliyatlar etnik ameliyatlar olarak bilinir; teknikleri çok farklıdır).

Bacak inceltme, daha çok uzak doğu ülkelerinde yapılan bir ameliyat olsa da son zamanlarda ülkemizde de bayan hastalarımız tarafından talep edilen bir ameliyat olmuştur. Bunun sebebinin ırk olarak bizim de boyumuzun (bayanlarda da bacak boyunun) kısa olmasına bağlıyorum. Hem bacak boyu kısa, hem de dizaltı-bacak arkası kasları (gastrocnemius kası) fazla gelişmişse bacak görüntüsü kişileri rahatsız edebilmektedir. Son zamanlara kadar böyle bir ameliyat yapılabildiği bilinmezken artık insanımız araştırarak bu ameliyat hakkında bilgi ediniyor ve bizden bu ameliyatı talep ediyor. Bu yüzden www.kozmetikcerrahi.com da bu konuda bilgi vermem zorunlu oldu. Burada kısaca bacak inceltme için uygulanan yöntemlerden bahsedeceğim; bu arada şunu da not düşmem gerekiyor, bu ameliyat ve ameliyatsız bacak inceltme yöntemlerinin hiç birisi risksiz değildir, bacakta sinir yaralanması, şekil bozukluğu, fonksiyon bozukluğu gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Tüm yöntemlerde amaç, bacak arkasında, bacağa kalınlığını veren gastrocnemius kasının hacmini küçültmektir. Bu kas iki parça halindedir; iç kısımda büyük parçası, dış kısımda küçük parçası bulunur.

BACAK İNCELTME KİMLERE YAPILIR:
Bacak boyu kısa ve bacakları kaslı kişilere..
Bir bacağı diğerinden ince olan kişilere (ince olan tarafa implant ile büyütme yapılırken kalın kısım inceltilerek eşitlik sağlanabilir)..
Bir bacağı normalden kalın, diğeri normal olan kişilerde sadece kalın bacağa inceltme yapılabilir..
Daha önce sporla uğraşmış ve bu sebeple dizaltı bacak kısmı kaslı bayanlara uygulanabilir...

BACAK İNCELTME TEKNİKLERİ:

Liposuction (yağ alma): Bu yöntemle bacak inceltme ancak çok seçilmiş vakalarda mümkündür. Bacakları kalın hastalarda genellikle sebep kas kitlesinin fazla olmasıdır; yani sorunun kaynağı yağ değil kas dokusudur. Bu yüzden, sadece liposuction ile bacaklarda incelme sağlamaya çalışmak genellikle başarısızlıkla sonuçlanır. Bu yöntem sadece bacak çevresinde fazlaca yağ toplanmış vakalarda etkili olabilir. Yağ alma ile bacak inceltilirken bacak sinirlerinin yaralanmamasına dikkat edilmelidir. Uygulama sonrası 6 hafta kadar fizik aktiviteden kaçınılır ve 1.5 ay kadar sıkı bir varis çorabı giyilmelidir.

Bacak arkasındaki kasın (gastrocnemius kası) içteki kısmının tam çıkarılması: Bu yöntem tavsiye edilen bir yöntem değildir. Bir çok dezavantajı vardır. Gastrcnemius kasının iç kısmının tamamen çıkarılabilmesi için diz arkasında ve bacağın alt tarafına en az 5 santimlik birer kesi yapılması gerekir. Kasın iç kısmı çıkarıldıktan sonra zaman içinde kasın dış kısmı hipertrofiye uğrayabilir (gelişebilir); sonunda bacakların iç kısmında hacim azalmasına rağmen bacakların dış kısımlarında kasda kalınlaşma olur, bu da bacaklara O bacak yada () -parantez- dediğimiz eğri görüntüyü verir. Ayrıca yapılan çalışmalar gastrocnemius kasının iç kısmının bacak ve ayak hareketleri için çok önemli olduğunu ve tamamen çıkarılmaması gerektiğini gösteriyor. Bunun yanında, ayrıca kas çıkarılırken siyatik sinirin yaralanma riski gibi ciddi riskleri de vardır. Bu kası bazen ciddi bacak yaralanmalarında onarım amacıyla kullanıyoruz. Örneğin ciddi bir yaralanmada diz üzerinde kemiğe kadar açık geniş bir yara olduğunda, yarayı kapatmak için gastrocnemius kasının iç kısmı kullanılır; fakat bacakta estetik inceltme için gastrocnemius kasının iç kısmının tam olarak alınması önerilmiyor.

Bacak arkasındaki kasın (gastrocnemius kası) bir kısmının çıkarılması: Gastrocnemius kasının hem iç hemde dış kısmından kısım kısım, parça alınmasıdır. Ameliyatta sadece bacakta kalın görüntüye yolaçan kısımlar alınır ve kas dokusu kendi kendine yenilenmediği için ameliyat sonunda elde edilen incelme kalıcıdır. Bu şekilde bacak kasına şekil verilir, bu yüzden bu ameliyata "Muscle sculpture" (kas heykeltraşlığı) deniyor. Günümüzde uygulanan teknikte, bacak arkasında ayak bileğine yakın, 5-7 santim uzunluğunda bir iz kalıyor. Ayrıca diz arkasında 5-7 santim bir iz kalıyor. Bu kalan izler, hastaya iyice anlatılmalı, mümkünse eski hastaların örnekleri hastaya gösterilmelidir. Ameliyat tamamen estetik amaçla yapıldığı için kalacak izler, hastanın bu girişimden vazgeçmesine yolaçabilir. Ameliyat, bacağın tüm kanını boşaltan özel bir bandaj yardımı ile tamamen kansız yapılıyor; ameliyat sırasında hiç kanama olmuyor. Bu ameliyat sonunda bacak kasında bir güç kaybı olabiliyor. Koreden yapılan yayınlarda, (korelilerin bu ameliyatlarda tecrübeleri çok fazla) gastrocnemius kasının iç kısmının total ağırlığının 250 gr. olduğu ve genellikle 30-120 gr. kas çıkartmanın yeterli olduğu söyleniyor. Kas dokusu iyi kanlanan bir doku olduğundan hematon (kas alınan bölgelerde kan birikmesi) riski yüksektir; bu sebeple ameliyat sonunda bu bölgelere biriken kanın alınması için drenler konur ve bacak sıkıca (tercihen coban gibi kendine yapışan bir bandaj ile) sarılır. Hasta 24 saat yatırılır, 2. gün yavaşça ayağa kaldırılır fakat fazla yürütülmez, drenlere kan gelmiyorsa drenler çekilir ve taburcu edilir. Hasta rahatça yürümeye ancak 1 haftanın sonunda başlar. Ameliyattan sonra 1.5-2 ay kadar elastik ve sıkı bir varis çorabı giyilmesi önerilir. Bu yöntemde de siyatik gibi önemli sinirlerin yaralanma riskleri vardır. Bu yöntemde ciddi yan etkileri sebebiyle tavsiye edilmez.

Radyofrekans ile bacak kasının (gastrocnemius kası) hacminde küçülme sağlanması: Bu yöntemde radyofrekansın dokuları koagüle etme gücünden faydalanılıyor. Bazı radyofrekans cihazlarında sırf bu uygulama (bacak inceltme) için kullanılmak üzere hazırlanmış özel uçları vardır. Burada yapılan şey, kas dokusunda radyofrekans ile küçülme sağlamaktır. Pamuklu bir kumaşı çok sıcak suyla yıkadığınızda çekip küçülmesi gibi radyofrekans da kas dokusunda küçülme sağlamaktadır. Kas içinde fibröz doku gelişimine yolaçtığı ve ele gelen sertlikler oluşturduğu, ayrıca yeteri kadar küçülme sağlamadığı şeklinde eleştirilen bir yöntemdir. Bir kaç seans uygulamak gerekebilir. Şu an için en zararsız yöntem gibi gözükmektedir.

Selektif nörektomi (yada nörotomi) ile kasın zayıflatılması: Bu yöntemde, diz arkasına yapılan 4-5 santimlik bir kesiden bacak arkasındaki gastrocnemius kasına ulaşan sinirler kesilir; böylece bacak kasında (sadece iç kısım kasda) hafifçe erime olur, hacmi küçülür. Sinir kesilme dışında botox enjeksiyonu yada direkt sinirin üzerine radyofrekans uygulamakla da devre dışı bırakılabilir. Fakat bu yöntem pek önerilen bir yöntem değildir. Bir çok vakada kasdaki küçülmenin homojen olmadığı, kasın bir bölgesi küçülürken bazı bölgelerinin aynı kaldığı, hatta daha da kalınlaştığı söyleniyor. Ayrıca sadece kasın iç kısımı üzerinde etkili bir yöntemdir. Bu yöntem iyi olmayan sonuçlar sebebiyle artık önerilmiyor.
Aşağıdaki videoda bu yöntemin kesi yapılmadan, sinirin 'sinir stimülatörü' ile bulunduğu bir versiyonu gösterilmiş. Siniri çok az elektrik akımı veren bir prob yardımıyla bulup, yakıyorlar. Malesef videoda hastanın ameliyat öncesi ve sonrası görüntüleri yok..




Botox enjeksiyonu: Botox enjeksiyonu gastrocnemius kasında 3-4 gün içinde gevşeme oluşturduğundan bir miktar incelme sağlar; fakat genellikle fazlaca botox (her bir bacağa yüzde kullandığımızın 2-3 katı dozda) kullanmak gerekir, etkisi genellikle 3-4 ayda geçer, incelme istendiği kadar olmayabilir (bacak çevresindeki küçülme 1-2 santimle sınırlı kalabilir). Ameliyatsız bir yöntemdir, kalıcı değildir. Bu sebeplerden pek önerilmiyor.




estetik cerrahi Görüldüğü gibi bacak inceltme ameliyatları hiç te kolay ve zararsız ameliyatlar değildir. Bugün en zararsız ve sonuç alınabilir yöntemler olarak bacaklarında yağ birikimi fazla olan seçilmiş, uygun hastalar için yağ alma (liposuction), diğer hastalar içinse radyofrekans ile bacak kaslarının ufaltılmasıdır. Bu işlem özel bir cihaz ve bu amaçla üretilmiş özel bir probe gerektirir.

İNCE VE ŞEKİLLİ BACAKLAR İÇİN...
estetik cerrahi .. jogging, yüzme, yürüme, koşu, bisiklet gibi sporlar bacakların biçimli olmasını sağlar..
estetik cerrahi .. basit bir egzersiz: merdivenin 1. basamağında parmak uçlarınızda yükselin, topuklarınız basamağın dışına taşsın, boşlukta kalsın; bu sırada ellerinizle duvara ve trabzana tutunabilirsiniz. Bu şekilde parmak uçlarınızda hafifçe yükselin, en çok yükseldiğiniz noktada hafifçe ve bir kaç kez yaylanın, sonra yine yavaşça topuklarınızı basamak seviyesine indirin...
estetik cerrahi ..ayağınıza uygun rahat ayakkabı giyin; mümkün olduğu kadar topuklu ayakkabıdan kaçının..
estetik cerrahi ..arada bir bacak bacak üzerine atıp baldır kısmına masaj yapın..
estetik cerrahi ..uzun süre ayakta hareketsiz durmaktan kaçının..

BACAKLARA UYGULANAN LİPOSUCTİON VE AYAK BİLEĞİ İNCELTİLMESİ


Bacaklara uygulanan liposuction ve ayak bileklerinin inceltilmesi son 20 yılda popülerleşmiş ameliyatlardır. Bu ameliyatlar yapılacağı zaman bacağın ve ayak bileklerinin kan dolaşımına çok dikkat edilmeli, hasta iyi değerlendirilmelidir. Ayak bileği inceltilmesinin sadece iyi seçilmiş vakalarda uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Bacaklara uygulanan liposuction da ise kasık bölgesinde iyi sonuç alınmadığını düşünüyorum. Bacak iç kısmının kasığa doğru olan kısımları hastaların en çok şikayet ettikleri bölgelerdendir. Kilolu bayanlar bacak iç kısımlarının kasığa doğru olan bu bölgelerinin yürürken birbirine sürtünmesinden çok rahatsız olurlar. Bu bölge cildi diğer alanlara göre daha gevşek olduğundan liposuction sonrası çok iyi toparlamaz. Bu bölgeden liposuction isteyen tüm hastalarıma çok umutlu olmamaları gerektiğini söylüyorum. Bacak iç kısımlara liposuction ile birlikte bacak germe de uygulanabilir; bu ameliyat sonunda kasıklara yakın yerlerde, bacak iç kısımlarda dikiş izleri kalır. Bu bölge kirli kabul edildiği için ameliyat sonrasında enfeksiyon gelişme riski, diğer alanlara göre daha fazladır.

EPİLASYON


Bacak epilasyonu için bugün en popüler yöntem kuşkusuz lazer epilasyondur. Bu konuda daha geniş bilgi için tıklayınız.

VARİS TEDAVİSİ


VARİS NEDİR?
Varis, yüzeysel toplardamarların cilt altında genişlemesi, uzaması, kıvrımlı ve büklümlü bir şekil almasıdır. Varisler en çok bacaklarda görülür.
VARİSİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Bacaklarda Ağrı: Bacaklarda aralıklı veya sürekli ağrılar olur. Ağrılar sızlama tarzında ve geceleri oluşan kramplar şeklinde ortaya çıkabilir. Bacaklarda dolgunluk hissi, ağırlık hissi ve yorgunluk çok sık görülür. Ayak tabanlarında ve damarların üzerinde yanma hissi ile uyuşukluk ve keçelenme tarzında paresteziler olabilir. Varisler özellikle meydana gelişleri sırasında ağrılıdırlar.
Damarların görünmesi, genişlemiş damarların ortaya çıkması :
Cilt altında özellikle; bacakların iç yüzü boyunca, dizin arkasında ve baldırın arkasında ortaya çıkar. Etkilenen damarlar mavi, şişkin ve gerginliği kaybolmuş, kıvrımlı şekildedir.
Şişlik: Özellikle ayak bileklerinde ve günün sonunda ortaya çıkan orta derecede ödem olabilir.
Renk Koyulaşması: Önceleri kuruluk, kaşıntı, egzema benzeri olan cilt bozulmaları daha sonra kahverengi renk değişikliğine (hiperpigmentasyon) doğru ilerler.
Varis ülseri: Hastalığın ileri dönemlerinde ayak bileği iç tarafında varis yaraları gelişebilir.
ŞİKAYETLER :
Varisin büyüklüğü ve sayısı ile orantılı değildir. Günün sonunda daha şiddetlidir. Ayakta fazla kalınca ve uzun süre sarkık durumda oturulduğunda artar. İstirahat halinde ve bilhassa ayaklar kalp seviyesinden yüksekte tutulduğunda azalır. Bayanlarda hamilelik ve menstrüasyon döneminde (özellikle adetin ilk günü) artar.
DIŞARIDAN LAZER TEDAVİLERİ :
Kılcal damar varislerinin tedavisinde kullanılır. 0,1-0,5 mm kalınlığında, ipliksi ve örümcek varislerde çok etkilidir. Işığın dalga boylarının ayrıştırılması ile ortaya çıkan enerjinin kullanılmasını sağlayan bir teknolojidir. Farklı çaptaki damarlara etki eden değişik cihazlar vardır. Lazer cihazı ile deri üzerinden hasta damara bir ışık demeti gönderilir. Damar içindeki kan pıhtılaştırılarak damar kapatılır. Yan dal varisleri varsa, önce bunlar skleroterapi ile tedavi edilmelidir. Varislerin yaygınlığına göre birkaç (2-5) tedavi seansı gerekebilir. Seanslar arasında 1-2 ay ara verilir. Anestezi gerekmez. İşlem sırasında ağrı için tedavi öncesi lokal anestezik kremler kullanılabilir. Ayaktan uygulanır, tedavi sonrası güneşten korunarak normal yaşantı devam eder. Güvenilir bir yöntemdir. Başarı oranı %90 civarındadır. Nüks oranı düşüktür.
DAMARİÇİ LAZER TEDAVİLERİ :
Damar içine deriden iğne ile girilerek, ince bir uygulama teli takılır. Toplardamar içine lazer ışığı veya ısı yayan radyofrekans enerjisi verilerek hasta damarın kapanıp kaybolması sağlanır. Büyük, kapakçık yetmezliği bulunan varislerde uygulanır. Stripping'e alternatif bir yöntemdir. Lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) ile uygulanabilir. Sıklıkla dikiş gerekmez. İz bırakmaz. Hastanede yatış gerektirmez. İşlem sonrası bacağa elastik bandaj veya varis çorabı uygulanır. Güvenilir bir yöntemdir. Başarı oranı %95 civarındadır. Nüks oranı düşüktür.
SKLEROTERAPİ :
Orta çaplı ve kılcal damar (ipliksi) varislerinin tedavisinde kullanılır. Varisli damar içine ince bir iğne ile ilaç enjeksiyonu yapılır. Bu ilaç damar iç duvarının karşılıklı yapışmasına yol açarak varisli damarın kapanmasını sağlar. Kan akımı olmayan damarın mavi mor rengi kaybolur. Varisli damarın kapatılması hiçbir dolaşım problemine neden olmaz. Kanı sağlıklı damarlara yönlendirir. Uygulama damarın çapına göre hasta yatar pozisyonda veya ayakta damara girildikten sonra yatar pozisyonda yapılabilir. İşlem genellikle ağrısız ve acısızdır. Bazen oluşan hafif batma ve yanma hissi birkaç dakika sonra geçer. Enjeksiyon yapılan bölgeye küçük tamponlarla baskı yapılır ve üzerine elastik bandaj sarılır. Elastik bandaj kılcal damar tedavilerinde en az 24 saat, daha büyük damar tedavilerinde en az 48 saat bacakta kalmalıdır. Uygulamada belirli bir ilaç dozunun üzerine çıkılmaması gerekir. Bu nedenle varislerin yaygınlığına göre ortalama 2-10 seans tedavi gerekebilir. Seanslara ara vermek, örneğin haftada bir tedavi yapılması herhangi bir kayba yol açmaz. Her seansta tedavi süresi 15-20 dakika kadardır. Ayaktan uygulanan bir yöntemdir. Tedaviden sonra hastalar yürüyerek gidebilir ve günlük işlerini sürdürebilirler. Seanslar arasında kuvvet gerektiren fizik egzersizler terk edilmelidir. Kozmetik sonuçları iyi bir yöntemdir. Başarı oranı %85 civarındadır. Nüksler az görülür. Bunlar tedavi edilen yerlerde değil, başka bölgelerde çıkan yeni damarlardır. Güvenilir bir yöntemdir ve ciddi komplikasyonlara çok az rastlanır. Alerjik reaksiyonlar çok nadiren olabilir. Yüksek konsantrasyonlu ilaç türleri damar dışına verilirse deride küçük yaralar açılmasına neden olabilir. Ehil bir uzman tarafından uygulanmalıdır. Hastaların %20-30'unda tedavi edilen damarda kahverengi renk değişikliği ortaya çıkabilir. Bu durum bazen birkaç ay zaman alsa bile geçicidir. Orta ve büyük çaplı damarlara uygulandığında elastik bandaj açılırsa bazen yüzeyel damar içinde pıhtı oluşabilir. Hafif ağrılı olan bu durum tehlikeli değildir. Gerekli olursa pıhtı iğne ile boşaltılabilir. Bırakılsa bile zaman içinde vücut tarafından emilerek kaybolur. Bazen enjeksiyon yapılan bölgede 1-2 hafta içinde kendiliğinden kaybolan berelenme, morarma olabilir. Nadiren enjeksiyon bölgesinde kılcal damar artması olur. Bu durum kendiliğinden düzelebilir. Düzelmezse enjeksiyon veya lazer ile yok edilebilir. İlaca karşı alerjisi olanlarda, tıkayıcı atardamar hastalıklarında, flebit geçirmekte olanlarda, geniş ve çok yaygın varislerde, gebeliğin ilk üç ayı ve son ayında, önemli sistemik hastalığı bulunanlarda uygulanmaz.
CERRAHİ YÖNTEMLER :
Stripping, mikrocerrahi, ligasyon, varis tedavisinde uygulanan cerrahi yöntemlerdir.

Bu konuyu internette aramak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeler (keywords) :
endermologie, tight lift, tightplasty, calf implant, calf augmentation, calf reduction



Online soru sorabilirsiniz

ESTETİK AMELİYATLARIN 3 BOYUTLU ANİMASYONLARI

estetik cerrahi Amerikan plastik cerrahi derneği, bir çok ameliyatın nasıl yapıldığını, kısa anatomi bilgisinin ve ameliyat tekniklerinin anlatıldığı 3 boyutlu animasyonlar hazırlatmış. Aşağıdaki resime tıklayarak bu sayfaya ulaşabilirsiniz.

ESTETİK AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI HASTA RESİMLERİ


estetik cerrahi Bu web sitesi oluşturulurken sitenin, "Yasal uyarılar" sayfasında belirtilen tüm kanun, tüzük ve kriterlere uygun olmasına özen gösterilmiştir. Bu sebeple web sitemde hastaların estetik ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve sonrası görüntülerine (fotoğraf, video), hastalardan yazılı izin alınmış olsa dahi, yer verilmemektedir. Sitede, site ziyaretçileri ve hastalar için eğitici olduğu düşünülerek konmuş video ve görüntüler ise yabancı kaynaklıdır.

DİKKAT!


estetik cerrahi Lütfen dikişleriniz alınıp, yaralarınız iyileştikten sonra, doktorunuzla iletişiminizi kesmeyiniz. Ameliyattan sonra 6. ayda ve 1. yılda mutlaka doktorunuza kontrole gidiniz.

estetik cerrahi Ameliyatınızla ilgili herhangi bir sorununuz olduğu taktirde ilk olarak kendi doktorunuza başvurunuz. Estetik ameliyat olmuş ve ameliyat sonucunda pürüzler olan hastaların en sık yaptıkları hata, kendi doktorlarına kontrole gitmemeleri; başka bir doktora başvurmaları ve sabırsız olmalarıdır.

estetik cerrahi Her ameliyatın kendine göre bazı riskleri vardır ve ameliyat sonunda bazı istenmeyen sonuçlar, pürüzler oluşabilir. Genellikle bu pürüzler, ufak revizyonlarla düzeltilebilecek sorunlardır. Unutmayın ki estetik cerrahide, canlı dokulara şekil verilmektedir ve ameliyatın sonucu genellikle tüm şişlikler inip, dikişler iyileşmeden görülemez. Bu iyileşme süreci, yerine göre 1-2 ay ile 1 yıl arasında bir zaman alır. Bu yüzden ameliyatınız sonunda pürüz kaldıysa öncelikle ameliyatınızı yapan kendi doktorunuza başvurun ve sabırlı olun.

estetik cerrahi Revizyon ameliyatlarını yapmak için o bölgede iyileşmenin tamamlanmasını beklemek gerekir. Bu yüzden sabırlı olun. Mutlaka kendi doktorunuza kontrole gidin ve iletişiminizi kesmeyin.

Ameliyattan önce ameliyatınız hakkında bilgilenin; ameliyat günü cesaretli olun; ameliyattan sonra sabırlı olun..

estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar öncesi önerilerim için "burayı tıklayın.."
estetik cerrahi Ameliyatlar ve ameliyatsız estetik uygulamalar sonrası önerilerim için "burayı tıklayınız.."
estetik cerrahi Ameliyatların ve ameliyatsız estetik uygulamaların fiyatları, ücretleri ile ilgili genel bilgi için "burayı tıklayınız.."




estetik cerrahiZiyaretçilerim hangi ülkelerden (son 24 saat):

ip-location

 
 


,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸ Bu site, en iyi şekilde, en az 1280 X 800 çözünürlük, İnternet Explorer son sürüm ile ve hızlı bir internet bağlantısı ile görüntülenir,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸